Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
28 August 2014 | 13:10
Tineri moldoveni pot beneficia de burse de studii în Cehia
Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului al Republicii Cehe oferă 10 burse guvernamentale cetăţenilor Republicii Moldova pentru anul de studii 2015-2016.
Potrivit Ministerului Educaţiei de la Chişinău, pentru ciclul I, masterat și doctorat sunt oferite şapte burse de studiu, cu predare în limba cehă la următoarele specialități: agricultură, economie,specialități tehnice, managementul resurselor umane, ecologie, medicină.

Pentru studii de masterat și doctorat cu predare în limba engleză, sunt preconizate trei burse, la următoarele specialități: agricultură, economie, informatică.
Cererile electronice vor fi depuse până la 30 septembrie 2014.

Detalii despre program sunt accesibile pe pagina electronică: http://www.msmt.cz/mezinarodni-vztahy/stipendia-vlady-ceske-republiky-rozvoje-zeme-1. În cazul în care întruniți probleme de ordin tehnic, vă rugăm să vă adresați administratorului registrului la adresa de e-mail: registr@dsz.cz.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam