Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
18 Iulie 2014 | 08:25
Tinerii care doresc să înveţe în România pot depune dosarele la Bălţi, Chişinău, Cahul
Tinerii din Republica Moldova care doresc să înveţe în România, pot depune dosarele de înscriere la Comisia mixtă de selecţie, care va activa la Bălţi, Chişinău, Cahul, între 27 iulie - 7 august 2014, anunţă Ambasada României la Chişinău.
Comisia se va afla la Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi în perioada 27 - 29 iulie curent, la Chișinău din 30 iulie până pe 2 august și la Universitatea „B.P. Hasdeu” din Cahul - de la 4 şi până pe 7 august.

Pentru depunerea dosarelor în cele mai bune condiţii şi asigurarea confortului candidaţilor, Ambasada României recomandă persoanelor care vor depune documentele la Consulatul din Chişinău ca, în limita posibilităţilor, pe 30 iulie să se prezinte tinerii ale căror nume de familie începe cu litere de la A la H inclusiv, pe 31 iulie - tinerii al căror nume de familie începe cu litere de la I la P inclusiv, iar pe 1 august - tinerii al căror nume de familie începe cu litere de la R la Z inclusiv.

La 2 august, doritorii vor putea, de asemenea, să-şi depună dosarele la Consulatul din Chişinău indiferent de iniţiala numelui de familie.

Ambasada mai îndeamnă tinerii care depun dosare la Chişinău să evite aglomeraţia din prima zi şi precizează că admiterea nu se face în ordinea depunerii actelor, ci după mediile calculate.

În cadrul Consulatului de la Chişinău, candidaţii pentru învăţământul preuniversitar vor depune dosarele la intrarea din str. Grigore Ureche, iar candidaţii pentru învăţământul universitar vor depune dosarele la intrarea din str. Albişoara (lângă benzinărie).
 
Postat de: Departamentul Multimedia
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam