Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
17 Februarie 2015 | 15:33
Tinerii din Moldova invitaţi să participe la un concurs literar lansat de Ambasada Germaniei
Elevii şi studenţii moldoveni sunt invitaţi să participe la un concurs literar cu tematica „Diversitate în ţara noastră. Limba ta, limba mea: limba noastră” lansat de Ambasada Republicii Federale Germania în Republica Moldova.
Organizatorii explică alegerea acestei tematici deoarece în țara noastră sunt vorbite mai multe limbi. „Multilingvismul reprezintă o îmbogăţire pentru toţi, deoarece limbile ne oferă acces către alte culturi şi moduri de viaţă. Ne pot deschide perspective profesionale. Ambasadoarea Ulrike Knotz a dedicat concursul literar din acest an limbilor vorbite în Republica Moldova. Printre premii se numără și călătorii de studii în Germania”, declară organizatorii.

Referitor la formă, textul trebuie să respectate următoarele cerinţe: să fie formulat în limba germană și să conţină maxim 550 cuvinte. Textele expediate vor fi evaluate şi premiate de un juriu independent.

Lucrările vor fi expediate la adresa: Ambasada Republicii Federale Germania, Secţia pentru cultură, str. A. Mateevici, 82, MD2009, Chişinău.

Termenul limită de expediere a lucrărilor este 28 februarie 2015.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam