Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
13 Martie 2017 | 15:10
Tinerii din Moldova pot aplica la un program de burse în Beijing
Veste pună pentru tinerii din Republica Moldova care sunt interesaţi să studieze în China. Aceştia pot aplica la bursele oferite de Guvernul de la Beijing pentru următoarele niveluri de studii: licenţă, masterat, doctorat, şi de asemenea pentru programe de studiere a limbii pe termen lung, de schimb şi pentru savanţi seniori.
Scopul programului de burse al Guvernului de la Beijing este de a scuti studenții străini de taxe de școlarizare și asigurarea cu cazare parțială sau totală. Prin acest program de burse Guvernul chinez își propune să consolideze schimburile, cooperarea și prietenia dintre Beijing și restul lumii.

Pentru a aplica la programul de burse pentru doctorat, candidații trebuie să dețină o diplomă de master și să aibă vârsta de până la 40 de ani. Pentru a obține o bursă la masterat, candidatul trebuie să aibă o diplomă de licență și vârsta de până la 35 de ani. Pentru programul de licență, candidatul trebuie să dețină diploma de liceu, cu performanțe academice bune și să aibă vârsta de până la 30 de ani. Candidații pentru programul general de savant trebuie să aibă diplomă de licență sau cel puțin doi ani de studii universitare de licență și vârsta de până la 50 ani. Candidații pentru studii de limbi străine pe termen lung trebuie să dețină diplomă de liceu și să fie sub 60 de ani, în timp ce candidații pentru programul senior savant trebuie să dețină diplomă de master sau titlul științific de profesor asociat și să aibă vârsta de până la 50 ani.

Doritorii pot aplica la școlile relevante, Ambasada chineză, sau Consulatul General în țările lor de origine. Data limită de aplicare este 30 de aprilie 2017.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam