Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
25 Ianuarie 2014 | 08:58
Tinerii din Moldova pot beneficia de burse de studii în Finlanda
Tinerii din Moldova pot studia gratuit, în Finlanda, la ciclul de licenţă şi master. Cei pasionaţi de ştiinţe inginereşti sau de business, pot depune dosarul pentru studii la universitatea HAMK.
Cei interesaţi se pot înscrie online, până pe 11 februarie, iar în perioada 11-20 aprilie 2014, doar cei selectaţi vor fi supuși unor sesiuni speciale în mai multe centre regionale.

În funcție de program, celor care vor depune dosarele, le vor fi evaluate competenţele lingvistice, gândirea logică şi cunoștințele în domeniul matematicii şi fizicii aplicate. Rezultatele finale vor fi făcute publice până la sfârșitul lunii mai 2014.

E de menţionat că învățământul finlandez este considerat unul dintre cele mai performante din lume și este complet gratuit atât pentru studenții UE, cât şi pentru cei originari din statele non-UE.

HAMK este una dintre cele mai mari universităţi din Finlanda cu studenți din peste 70 de ţări, situată în cea mai populată zonă a Finlandei.

Tinerii interesaţi de programele oferite de Universitatea HAMK, pot afla mai multe informaţii accesând  www.studzinfinland.ro.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam