Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
18 Martie 2014 | 15:50
Tinerii din Republica Moldova au acces la burse de studii în Bulgaria
Cetăţenii moldoveni pot opta pentru burse de studii în instituţiile de învăţământ superior din Bulgaria pentru anul academic 2014-2015.
Cele cinci burse oferite de Ministerul Învățământului și Științei din Republica Bulgaria se oferă la următoarele specialități: filologie bulgară, tehnică și tehnologii în aviație, arta bisericească, turism și relații cu publicul.

Pentru participare la concurs sunt eligibili deţinătorii diplomelor de bacalaureat şi elevii claselor XII, promoţia 2014.

Candidaţii trebuie să depună următoarele acte: cererea de participare (se completează la depunerea actelor), actul de studii (sau situaţia şcolară pe anii de liceu pentru elevii clasei XII, promoţia 2014), adeverinţa de naştere, buletinul de identitate, copii ale diplomelor de participare la olimpiadele republicane şi internaţionale.

Candidaţii la concurs vor depune actele pentru concurs până pe 28 martie la Ministerul Educaţiei, Direcţia Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană.


 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam