Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
15 Aprilie 2015 | 12:09
Tinerii din Republica Moldova pot aplica pentru burse de studii în Ungaria
Guvernul Ungariei oferă cetăţenilor Republicii Moldova posibilitatea de a participa la programul de burse pentru anul academic 2015 – 2016, „Stipendium Hungaricum”. Prin intermediul acestui program cetăţenilor din Republica Moldova li se oferă 24 de burse.
Potrivit Ministerului Educației de la Chișinău, 12 burse sunt repartizate pentru studii superioare de licență, ciclul I, specialitățile: agricultură, științe, inginerie și tehnologie, relații internaționale și studii europene; alte nouă burse- pentru studii superioare de master, ciclul II, specialitățile: agricultură, științe, inginerie și tehnologie, relații internaționale și studii europene; iar trei burse - pentru studii de doctorat, în orice domeniu de interes.

Bursierii vor fi scutiți de taxa de școlarizare, vor beneficia de locuri de cazare în campusurile studențești oferite de instituțiile de învățământ superior sau o sumă de 40.000 de forinți pentru acoperirea costurilor de cazare, de asemenea studenții vor primi și o bursă lunară.

Dosarele urmează a fi expediate în format electronic la adresa mob@bbi.hu și depuse, în format hârtie și electronic, la Ministerul Educației, Direcția Relații internaționale și integrare europeană, bir. 437A, până la data de 25 aprilie 2015. Mai multe detalii la numărul de telefon: 0 22 23 80 61, e-mail: carolinaprisacaru@yahoo.com.

Bursele sunt acordate  în temeiul programului de cooperare în domeniul educației și științei între Ministerul Educației al Republicii Moldova și Ministerul Resurselor Umane al Ungariei pentru anii 2014 – 2016, semnat la Budapesta, la 27 februarie 2014.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam