Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
20 Februarie 2014 | 10:54
Tinerii moldoveni au mai multe şanse să obţină burse de studii în Europa
Tinerii din Republica Moldova vor avea mai multe şanse să obţină o bursă de studii în instituţiile de învăţământ superior din Europa graţie Programului ERASMUS+ al Uniunii Europene, lansat ieri, la Chişinău, informează IPN.
Elena Madan, reprezentantă a Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, a declarat că programul are o durată de 7 ani, nu prevede plafonări privind numărul de burse. „Va putea să obţină o bursă de studii în Europa orice tânăr din Republica Moldova care va demonstra că are talent şi abilităţi de a studia”, a precizat Madan. Totodată, tinerii din Uniunea Europeană vor putea studia în universităţile din Republica Moldova.

ERASMUS+ este un nou program al UE pentru educaţie, formare, tineret şi sport, care reuneşte 7 programe existente. Cu un buget preconizat de 15 mlrd de euro. Programul va oferi oportunităţi pentru 4 milioane de tineri pentru a studia, a se forma, a câştiga experienţă de muncă şi de voluntariat în străinătate.  ERASMUS+ va sprijini parteneriate transfrontaliere între instituţiile educaţionale, de formare şi de tineret,  pentru a încuraja cooperarea şi pentru a apropia domeniul educaţiei de cel economic.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam