Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
18 Februarie 2015 | 15:48
Tinerii moldoveni pot aplica la studii în Polonia
Tinerii moldoveni pot aplica pentru programului de burse „Lane Kirkland” pentru anul academic 2015 – 2016, lansat de Fundaţia Polono – Americană pentru Libertate şi Fundaţia Educaţie pentru Democraţie.
Potrivit Ministerului Educației de la Chișinău, sunt eligibili deținătorii unei diplome de studii superioare (master), cunoscători ai limbii poloneze (cel puțin nivelul A1).

Candidații pot opta pentru una din instituțiile de învățământ superior din orașele: Cracovia, Varșovia, Lublin, Poznan și Wroclaw, unde vor studia două semestre sau vor beneficia de 2 – 4 săptămâni de stagiu în instituțiile de stat sau în organizații private.

Termenul limită de aplicare este 1 martie 2015.

Informații adiționale despre programul de burse, cerințele înaintate candidaților și  condiţiile de  aplicare  pot fi găsite pe adresa web: http://www.kirkland.edu.pl/en
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam