Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
29 Ianuarie 2014 | 12:33
Tinerii moldoveni pot aplica pentru burse de studii în Polonia
Tinerii moldoveni pot aplica pentru burse de studii la Universitatea de Tehnologie din Varşovia, în cadrul proiectului ACTIVE care face parte din Programul Erasmus Mundus-2, iniţiat şi finanţat de Uniunea Europeană.
Astfel, studenţii ciclului I, II, III, precum şi post-doctoranzii, au posibilitatea să facă studii şi stagii de perfecţionare în Polonia, în cadrul acestui proiect.

Proiectul ACTIVE are drept obiectiv principal lansarea unei reţele de cercetare şi educaţie care cuprinde instituţiile de învăţământ superior din Uniunea Europeană, Republica Moldova, Belarus, Armenia şi Georgia.

Acest program de burse, finanţat de Comisia Europeană, este axat pe domeniul tehnologiei şi ingineriei şi îşi propune să promoveze transferul cunoştinţelor şi competenţelor la nivel de învăţământ superior.

Cei interesaţi sunt așteptați să depună dosarul pentru concurs până pe 13 februarie 2014.

Mai multe detalii aflați accesând: active.meil.pw.edu.pl.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam