Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
05 Martie 2014 | 16:24
Tinerii moldoveni pot aplica pentru burse în Ungaria
Tinerii din Republica Moldova pot participa la programul de burse pentru anul 2014 - 2015 oferit de Guvernul Ungariei în colaborare cu Institutul Balassi.
Programul include 15 burse pentru ciclul I - studii de licență - la următoarele specialității: Agricultură, Științe, Inginerie și Tehnologie, Relații Internaționale și Studii Europene. 10 burse pentru ciclul II - studii de masterat - la următoarele specialități: Agricultură, Științe, Inginerie și Tehnologie, Relații Internaționale și Studii Europene. 5 burse pentru studii de doctorat, în orice domeniu de interes.

Bursierii vor fi scutiți de taxa de școlarizare, vor beneficia de locuri de cazare în campusurile universitare sau în căminele studențești sau acordarea unor sume pentru acoperirea cheltuielilor pentru cazare.

Dosarul candidatului trebuie sa conțină: CV-ul, scrisoare de intenție, certificat care să ateste nivelul de cunoaștere a limbii engleze, copiile actelor de studii autentificate de notarul public, scrisoare de recomandare, copia pașaportului și un certificat medical eliberat de medicul de familie, care atestă faptul că persoana este declarată aptă pentru efectuarea stagiului de studii în străinătate.

Dosarele urmează a fi expediate în format electronic la adresa mob@bbi.hu și depuse, în format fizic la Ministerul Educației, Direcția Relații internaționale și integrare europeană, bir. 437A, până pe data de 24 martie 2014, pentru ca, ulterior, să fie expediate Institutului Balassi din Ungaria.

Bursele sunt oferite în baza Programului de colaborare în domeniul educației și științei între Ministerul Educației al Republicii Moldova și Ministerul Resurselor Umane al Ungariei, semnat pe 27 februarie 2014, la Budapesta.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam