Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
19 Martie 2014 | 16:25
Tinerii moldoveni pot aplica pentru o bursă oferită de Bundestagul german
Cetăţenii Republicii Moldova pot participa şi în acest an la programul Bursa Parlamentară Internaţională a Bundestagului Germaniei. Lansarea acestuia a fost anunţată de Ambasada germană la Chişinău. Bursierii vor activa în biroul unui deputat din Bundestag şi vor fi înscrişi la una din universităţile din Berlin.
Potrivit unui comunicat al instituţiei, în cadrul programului participanţii vor putea obţine o bursă completă oferită de Bundestagul Germaniei şi vor avea astfel posibilitatea să cunoască sistemul parlamentar din această ţară.

Programul se află sub patronajul preşedintelui Bundestagului german, Norbert Lammert, şi se desfăşoară în colaborare cu cele trei centre universitare din Berlin. Toate cheltuielile legate de călătorie, cazare, întreţinere şi asigurare sânt acoperite de Bundestagul german. În plus, participanţii vor primi o bursă lunară, informează Moldpres.

Dosarele de participare la program pot fi expediate Ambasadei Germaniei la Chişinău până la data de 30 iunie 2014. Mai multe detalii aflați accesând site-ul www.bundestag.de.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam