Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
04 Aprilie 2014 | 11:30
Tinerii moldoveni pot aplica pentru studii de licenţă în Macedonia
Tinerii din Republica Moldova îşi pot face studiile de licenţă în instituţiile superioare din Macedonia. Eligibili pentru program sunt elevii claselor a XII-a sau cei care deţin diplomă de bacalaureat şi care cunosc limba engleză la nivel avansat, anunţă Ministerul Educaţiei de la Chişinău.
Dosarul de concurs pentru studii în Macedonia include: formularul de înscriere, diploma de bacalaureat, certificatul care atestă nivelul de cunoaștere a limbii engleze, două scrisori de recomandare, cazier judiciar, certificat medical eliberat de către medicul de familie care atestă faptul că persoana este aptă pentru efectuarea stagiului de studii în străinătate și copia electronică a pașaportului care trebuie să fie valabil pentru următorii cinci ani.

Toate actele urmează a fi traduse în limba engleză și autentificate notarial.

Cei interesați vor transmite dosarul de concurs până la 1 august la adresa de e-mail biljana.zafirovska@mon.gov.mk.

Informații suplimentare despre program, găsiți accesând: www.stipendii.mon.gov.mk.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam