Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
13 Octombrie 2014 | 15:39
Tinerii moldoveni pot aplica pentru studii la Academia Militară Americană
Cetăţenii Republicii Moldova pot participa la concursul de admitere la studii pentru anul 2015 la Academia Militară „West Point” din SUA. Dosarele pot fi depuse la Direcţia Management Resurse Umane (DMRU) a Ministerului Apărării până la data de 5 decembrie 2014.
Locotenent-colonelul Veaceslav Donică din cadrul DMRU a comunicat că pot depune dosarele bărbaţi şi femei, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 23 de ani neîmpliniţi la data de 1 iulie 2015. Persoanele care vor aplica pentru admitere trebuie să fie absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ liceal sau ai unei şcoli de rang mai înalt.

Sursa citată a declarat că o condiţie obligatorie faţă de candidaţi este să nu fie căsătoriţi şi să nu aibă vreo obligaţie de întreţinere a unui sau mai multor copii. ”Încă o cerinţă este abilitatea de a vorbi fluent limba engleză. Nivelul de cunoaştere a limbii engleze va fi probat prin intermediul testului TOEFL. Până la 15 ianuarie 2015, candidaţii vor trebui să susţină Testul de cunoaştere a limbii engleze TOEFL şi Testul de Aptitudini Şcolare (SAT) sau American College Test (ACT)”, a specificat reprezentantul DMRU.

Candidaţii care vor aplica pentru admitere la Academia Militară „West Point” vor susţine inclusiv câteva probe de sport, care vor fi administrate de Ministerul Apărării în comun cu Ambasada SUA la Chişinău.

Durata studiilor la instituţiile militare de învăţământ superior din SUA este de patru ani, iar cheltuielile de şcolarizare sunt acoperite integral de Guvernul american, scrie Moldpres.

Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam