Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
28 Mai 2015 | 16:18
Tinerii moldoveni pot beneficia de asistenţă financiară pentru studii, oferită de Lituania
Cetăţenii Republicii Moldova pot beneficia de asistenţă financiară pentru studii de masterat în cadrul instituţiilor de învăţământ superior din Lituania, oferit de Ministerul lituanian al Educaţiei şi Ştiinţei.
Potrivit Ministerului Educației de la Chișinău, persoanele interesate vor depune cerere către Ministerul Educației și Științei al Republicii Lituania, personal sau prin intermediul Ambasadei Republicii Lituania în Republica Moldova.

Actele necesare pot fi găsite accesând următoarele linkuri: http://www.smpf.lt/master_degree_studies_en ; http://www.smpf.lt/master_degree_studies_ru

Termenul limită de depunere a cererilor este 3 iulie.

       
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam