Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
25 Martie 2017 | 15:00
Tinerii pot aplica la Stockholm School of Economics în Riga
Pe 8 aprilie se închid aplicările la bursele oferite de Guvernul Suediei la SSE Riga, una din universităţile lidere de business şi economie din Europa.
Potrivit diez.md, programul cuprinde trei ani de instruire, cu posibilitatea de specializare în ultimul an, în două din următoarele domenii: antreprenoriat, marketing, finanțe și economie. Studenții din anul întâi și doi trebuie să completeze câte un stagiu de practică de 4 - 5 și, respectiv, 6 - 8 săptămâni.

Grantul oferit de Guvernul Suedez, în valoare de 30.000 de euro acoperă taxa de școlarizare pentru toți cei trei ani de instruire, cazarea în căminul SSE Riga și o bursă lunară de 200 de euro.

Criterii de eligibilitate:
-         Candidaţii trebuie să absolvească studiile liceale până în iulie 2017.
-         Nota minimă la matematică şi limba engleză: 7 din 10.
-         Experienţa unui an universitar va fi considerată drept avantaj.

Puteți aplica online AICI.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam