Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
11 Septembrie 2015 | 14:17
Tinerii vor fi informaţi despre posibilităţile de a studia în UE
Oficiul Naţional Erasmus+ în Moldova (NEO) anunţă despre lansarea campaniei naţionale de informare „Information Day Erasmus+”. Programul este dedicat tinerilor şi studenţilor interesaţi de studii europene, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Campania „Information Day Erasmus+” are scopul de a promova programul UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport în rândul tinerilor din Republica Moldova și de ai încuraja să beneficieze de oportunitățile de studii oferite de Program.

Până în 2014 în jur de 1000 de studenți și cadre didactice din Moldova au beneficiat de mobilități prin intermediul Programului.

„Erasmus+” este Programul Uniunii Europene care sprijină acțiunile din domeniile Educație, Formare, Tineret și Sport pentru perioada 2014-2020. Erasmus+ reunește șapte programe ale UE, desfășurate până în 2014. Programul își propune să modernizeze și să îmbunătățească învățământul superior în Europa și în lume.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam