Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
21 Iunie 2016 | 10:50
Trei studenţi din Moldova participă la un stagiu de formare la Bucureşti
Trei studenţi din Republica Moldova care se specializează în istorie şi arhitectură, participă la tabăra de istorie, cultură şi civilizaţie românească, organizată cu genericul „Convergente culturale”. Activităţile din cadrul taberei au loc la Bucureşti, în perioada 21 - 24 iunie 2016, scrie Agerpres.
Proiectul, aflat la cea de-a III-a ediţie, este derulat de către Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova și se va axa pe activități interactive: vizite la muzee, documentare în teren, întâlniri formale și informale cu specialiști din domeniul cultural și prelegeri.

Scopul evenimentului este promovarea valorilor culturale românești, prin componentele de civilizație și istorie, în rândul tinerilor din Moldova care studiază istoria și arhitectură.

Totodată,  tinerii vor cunoaşte aspecte diverse din istoria românilor, stiluri arhitecturale și portrete ale unor personalități marcante ale istoriei și arhitecturii, în vederea înțelegerii, folosirii și păstrării moștenirii istorice și culturale a poporului român.
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam