Loading
ro ru en
Burse şi joburi
Loading
03 Aprilie 2014 | 10:19
Ungaria va oferi anual câte 30 de burse de studii pentru moldoveni
Cele 30 de burse vor fi oferite în cadrul Programului de cooperare în domeniile educaţie şi ştiinţă între Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Resurselor Umane al Ungariei, pentru anii 2014-2016, aprobat astăzi de Guvernul de la Chişinău.
Bursele sunt pentru Institutul Balassi din Ungaria și vor fi repartizate după cum urmează: 15 pentru ciclul I, studii de licență la specialitățile Agricultură, Științe, Inginerie și Tehnologie, Relații Internaționale și Studii Europene; 10 pentru ciclul II, studii de masterat (aceleaşi specialităţi), precum și 5 burse pentru studii de doctorat, în orice domeniu de formare profesională.

Conform Programului, partea ungară va asigura beneficiarilor studii fără taxă, burse și asistență medicală.

Documentul vine să susțină procesul de mobilitate academică în spațiul european al învățământului superior și să faciliteze recunoașterea actelor de studii pentru cetățenii moldoveni.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam