Loading
ro ru en
Carieră
Loading
24 Octombrie 2018 | 18:01
În condiţiile de azi poate fi dificil să-ţi găseşti un loc de muncă. Miza este să impresionezi angajatorii la interviu, însă nu uita în primul rând de Cv-ul tău, care poate să-ţi aducă jobul visat sau poate să te împiedice să-ţi vezi posibilul şef. Curriculum Vitae este cartea de vizită spre un nou loc de muncă, este un început pentru o carieră de succes.
09 Octombrie 2018 | 12:34
În Moldova sunt peste 12 mii de locuri de muncă vacante
În Moldova sunt peste 12 mii de locuri de muncă vacante. Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile aproximativ 2.300 locuri de muncă vacante, constituind cca 18% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sunt disponibile în sectorul sănătăţii şi învăţământului, relatează Radio Moldova Actualităţi.
21 Septembrie 2018 | 12:37
La Chişinău a început Târgul de Cariere
50 de companii şi instituţii naţionale şi internaţionale, participă la Târgul de cariere Chişinău, care a început astăzi. Reprezentanţii Companiilor organizează interviuri şi cei interesaţi pot avea parte de consiliere în carieră. Organizatorii spun că scopul acestui proiect este de a oferi cât mai mute locuri de muncă în diferite domenii, relatează Radio Moldova Actualităţi.
12 Septembrie 2018 | 12:53
În ţară sunt peste 12 mii de locuri de muncă vacante
Peste 12 mii de locuri de muncă sunt vacante în Republica Moldova, conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
17 Mai 2018 | 14:17
Târgul locurilor de muncă, la UTM
Noi oportunităţi de angajare, salarii atractive şi stagii de practică la cele mai prestigioase companii din Moldova - asta au găsit zeci de studenţi la Târgul locurilor de muncă, organizat de Universitatea Tehnică din Moldova (UTM). Tinerii au avut posibilitatea să-şi aleagă meseria ce le este pe plac, în domeniul tehnic, iar cele mai solicitate specialităţi au fost tehnologiile informaţionale, energetica, transporturile şi domeniul construcţiei, relatează Moldova 1.
18 Martie 2018 | 12:35
Victor Micuşa – cel mai rapid frizer din Republica Moldova
Victor Micuşa este unul dintre cei mai renumiţi coafori din Republica Moldova, iar profesionismul său poate fi confirmat de toţi clienţii lui: de la simpli iubitori ai frumosului, până la vedetele autohtone. Surprins de către echipa „Bună dimineaţa”, talentatul hairstylist a povestit despre carieră, inspiraţie, dar şi despre tendinţe de freze şi coafuri ale anului 2018.
01 Martie 2018 | 09:30
Natalia Duminică despre carieră, dans şi inspiraţie
Natalia Duminică este cea mai cunoscută dansatoare de belly dance din Moldova. De la vârsta de trei ani dansează alături de mama sa, devenind o regină a dansului oriental. Surprinsă de echipa „Bună dimineaţa” , talentata Natalia Duminică a povestit despre carieră, inspiraţie, vacanţe, dar şi despre planuri de viitor.
20 Februarie 2018 | 13:31
Circa zece mii de locuri de muncă vacante în toată ţara
În Republica Moldova există 9557 de locuri de muncă vacante, conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Cele mai multe dintre acestea sunt în oraşul Chişinău şi Bălţi, iar cele mai puţine - la Taraclia şi Teleneşti, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13 Februarie 2018 | 17:00
Ecaterina Baranov - pianista care readuce în actualitate muzica poporului român
Talentul său muzical a cucerit iubitorii de muzică clasică, iar melodiile transpuse de ea au răsunat în cele mai mari săli ale Franţei, Germaniei, Italiei şi Portugaliei. Vorbim de Ecaterina Baranov, o talentată pianistă de la noi, care fiind stabilită în Franţa, încântă iubitorii de muzică academică de acolo. Invitată în platoul emisiunii „Bună dimineaţa” pianista a ţinut să ne educe gustul pentru muzica de pian.
07 Februarie 2018 | 09:00
Alina Druţă – tânăra fascinată de creaţie
Alina Druţă se regăseşte în creaţie. Pasionată din adolescenţă de arta confecţionării, tânăra creează accesorii, lenjerie şi haine în vogă. Meşteriţa a fost surprinsă la masa de lucru de jurnaliştii emisiunii ‚‚Bună dimineaţa’’. Alina le-a vorbit despre preocuparea sa şi le-a prezentat câteva lucrări handmade.
06 Februarie 2018 | 11:10
Petru Miron, modelierul care ales să meargă pe urmele mamei sale
Petru Miron este unul dintre puţinii modelieri de la noi care a mers pe calea confecţionării costumelor bărbăteşti. Echipa de filmare a emisiunii „Bună Dimineaţa” a ajuns în atelierul lui Petru Miron, modelier-croitor de profesie şi l-a surprins în procesul de creaţie.
04 Februarie 2018 | 09:10
Iuliana Chiroşca, prima creatoare de pălării din Moldova, despre stil, hobby şi carieră
Iuliana Chiroşca este prima creatoare de pălării din Republica Moldova. Ea a fost surprinsă de către echipa de filmare a emisiunii „Bună dimineaţa” în procesul de creaţie şi a vorbit despre stilul şi eleganţa feminină.
17 Decembrie 2017 | 16:00
Mai multe şanse pentru un loc de muncă în Chişinău
În perioada 18-22 decembrie se va desfăşura Târgul on-line al locurilor de muncă „Locuri de muncă în Moldova”, ediţia a XIV-a, disponibil pe www.e-angajare.md, cu participarea agenţilor economici care dispun de oferte de muncă, cu salarii mai mari de 4000 lei, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la tv8.
01 Decembrie 2017 | 13:19
Meseria de bucătar, tot mai solicitată în rândul tinerilor din Moldova
În ultimii ani, meseria de bucătar este tot mai solicitată de către tinerii din Republica Moldova. În acest sens, Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadru şedinţei de joi, suplinirea locurilor pentru meseria de bucătar în cadrul Şcolii profesionale din oraşul Cupcini, raionul Edineţ, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam