Loading
ro ru en
Carieră
Loading
20 Februarie 2018 | 13:31
În Republica Moldova există 9557 de locuri de muncă vacante, conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Cele mai multe dintre acestea sunt în oraşul Chişinău şi Bălţi, iar cele mai puţine - la Taraclia şi Teleneşti, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13 Februarie 2018 | 17:00
Ecaterina Baranov - pianista care readuce în actualitate muzica poporului român
Talentul său muzical a cucerit iubitorii de muzică clasică, iar melodiile transpuse de ea au răsunat în cele mai mari săli ale Franţei, Germaniei, Italiei şi Portugaliei. Vorbim de Ecaterina Baranov, o talentată pianistă de la noi, care fiind stabilită în Franţa, încântă iubitorii de muzică academică de acolo. Invitată în platoul emisiunii „Bună dimineaţa” pianista a ţinut să ne educe gustul pentru muzica de pian.
07 Februarie 2018 | 09:00
Alina Druţă – tânăra fascinată de creaţie
Alina Druţă se regăseşte în creaţie. Pasionată din adolescenţă de arta confecţionării, tânăra creează accesorii, lenjerie şi haine în vogă. Meşteriţa a fost surprinsă la masa de lucru de jurnaliştii emisiunii ‚‚Bună dimineaţa’’. Alina le-a vorbit despre preocuparea sa şi le-a prezentat câteva lucrări handmade.
06 Februarie 2018 | 11:10
Petru Miron, modelierul care ales să meargă pe urmele mamei sale
Petru Miron este unul dintre puţinii modelieri de la noi care a mers pe calea confecţionării costumelor bărbăteşti. Echipa de filmare a emisiunii „Bună Dimineaţa” a ajuns în atelierul lui Petru Miron, modelier-croitor de profesie şi l-a surprins în procesul de creaţie.
04 Februarie 2018 | 09:10
Iuliana Chiroşca, prima creatoare de pălării din Moldova, despre stil, hobby şi carieră
Iuliana Chiroşca este prima creatoare de pălării din Republica Moldova. Ea a fost surprinsă de către echipa de filmare a emisiunii „Bună dimineaţa” în procesul de creaţie şi a vorbit despre stilul şi eleganţa feminină.
17 Decembrie 2017 | 16:00
Mai multe şanse pentru un loc de muncă în Chişinău
În perioada 18-22 decembrie se va desfăşura Târgul on-line al locurilor de muncă „Locuri de muncă în Moldova”, ediţia a XIV-a, disponibil pe www.e-angajare.md, cu participarea agenţilor economici care dispun de oferte de muncă, cu salarii mai mari de 4000 lei, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la tv8.
01 Decembrie 2017 | 13:19
Meseria de bucătar, tot mai solicitată în rândul tinerilor din Moldova
În ultimii ani, meseria de bucătar este tot mai solicitată de către tinerii din Republica Moldova. În acest sens, Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadru şedinţei de joi, suplinirea locurilor pentru meseria de bucătar în cadrul Şcolii profesionale din oraşul Cupcini, raionul Edineţ, relatează Radio Moldova Actualităţi.
18 Iulie 2017 | 15:41
Viruşii informatici – epidemia globală care ameninţă electorala din Germania
Hackerii ruşi, aflaţi deja în mijlocul unui scandal ce vizează alegerile prezidenţiale din Statele Unite, sunt pe cale să inunde Germania cu dezinformări şi ştiri false, în încercarea de a perturba viitoarele alegeri din această ţară, susţin experţii IT. Viruşii de calculator sunt acum o epidemie globală, iar Rusia este legată de apariţia unora dintre cei mai gravi produşi vreodată. Într-atât de periculoşi, încât ţara este acum considerată o superputere a lumii cibernetice, au constatat reporterii DW, într-un subiect realizat pentru emisiunea „Focus Europa”.
04 Iulie 2017 | 17:00
Curriculum Vitae – un început pentru o carieră de succes
În condiţiile de astăzi poate fi dificil să-ţi găseşti un loc de muncă, mizezi să impresionezi angajatorii la interviu, însă nu uita în primul rând de CV-ul tău, care poate să-ţi aducă jobul visat sau poate să te împiedice să-ţi vezi posibilul şef. Curriculum Vitae este cartea de vizită spre un nou loc de muncă, este un început pentru o carieră de succes.
24 Mai 2017 | 18:16
50 de companii oferă locuri de muncă pentru tineri
Oferte pentru specialişti în domeniul IT, contabili, ingineri şi manageri de vânzări sunt propuse de angajatori la Forul meseriilor şi Târgul locurilor de muncă pentru tineri, care s-a deschis astăzi la Chişinău, relatează Mesager.
23 Mai 2017 | 13:40
Oportunităţi de angajare pentru tinerii specialişti
Târgul locurilor de muncă şi Forumul meseriilor şi profesiilor va avea loc pe 24 mai, la Chişinău. La eveniment vor fi prezenţi 51 de angajatori din ţară, care vor propune peste 1700 de locuri de muncă pentru tinerii absolvenţi, relatează Radio Moldova Actualităţi.
22 Mai 2017 | 14:19
Care sunt cele mai plătite joburi în Moldova?
Cel mai plătit job vacant din Republica Moldova este în prezent cel de programator, pentru care o firmă este gata să achite lunar maxim 30 de mii de lei.
15 Mai 2017 | 15:51
Mihai Janu, designerul vestimentar care şi-a propus să cucerească lumea modei
Urmându-şi pasiunea şi croind frumosul aşa cum îl vede el, Mihai Janu, un tânăr designer vestimentar la început de drum, iese în evidenţă datorită rochiilor de gală pentru femei, dar şi ţinutelor pentru bărbaţi. Eleganţa, rafinamentul, gustul estetic, dragostea faţă de ceea ce face şi dorinţa de a crea şi de a aduce pe piaţa din Republica Moldova creaţii inedite, este ceea ce îl impulsionează pe tânărul designer să meargă înainte şi să îşi croiască un drum în lumea modei din Moldova. Ca un veritabil artist, spune că drept sursă de inspiraţie îi serveşte absolut tot ce vede: flora, fauna, cosmosul, arhitectonica, istoria vestimentaţiei şi, desigur, designerii cu o gândire neordinară.
06 Aprilie 2017 | 13:29
Noi posibilităţi pentru tinerii din localităţile rurale
Programul de dezvoltare a Centrelor de Tineret pentru anii 2017-2022 va fi extins, în premieră, şi în mediul rural. Despre aceasta a anunţat, în cadrul evenimentului de lansare a Programului, ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubco, relatează Radio Moldova Actualităţi.
04 Aprilie 2017 | 13:00
Peste 2000 de locuri de muncă sunt propuse la Târgul de Cariere
Circa 40 de companii naţionale şi internaţionale propu peste 2000 de locuri de muncă. Potrivit managerului Târgului de Cariere, Corina Brânduşan, ofertele de angajare sunt extrem de variate, atât pentru studenţi, cât şi pentru persoanele cu experienţă de activitate într-un anumit domeniu, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam