Loading
ro ru en
Carieră
Loading
01 Decembrie 2017 | 13:19
În ultimii ani, meseria de bucătar este tot mai solicitată de către tinerii din Republica Moldova. În acest sens, Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadru şedinţei de joi, suplinirea locurilor pentru meseria de bucătar în cadrul Şcolii profesionale din oraşul Cupcini, raionul Edineţ, relatează Radio Moldova Actualităţi.
18 Iulie 2017 | 15:41
Viruşii informatici – epidemia globală care ameninţă electorala din Germania
Hackerii ruşi, aflaţi deja în mijlocul unui scandal ce vizează alegerile prezidenţiale din Statele Unite, sunt pe cale să inunde Germania cu dezinformări şi ştiri false, în încercarea de a perturba viitoarele alegeri din această ţară, susţin experţii IT. Viruşii de calculator sunt acum o epidemie globală, iar Rusia este legată de apariţia unora dintre cei mai gravi produşi vreodată. Într-atât de periculoşi, încât ţara este acum considerată o superputere a lumii cibernetice, au constatat reporterii DW, într-un subiect realizat pentru emisiunea „Focus Europa”.
04 Iulie 2017 | 17:00
Curriculum Vitae – un început pentru o carieră de succes
În condiţiile de astăzi poate fi dificil să-ţi găseşti un loc de muncă, mizezi să impresionezi angajatorii la interviu, însă nu uita în primul rând de CV-ul tău, care poate să-ţi aducă jobul visat sau poate să te împiedice să-ţi vezi posibilul şef. Curriculum Vitae este cartea de vizită spre un nou loc de muncă, este un început pentru o carieră de succes.
24 Mai 2017 | 18:16
50 de companii oferă locuri de muncă pentru tineri
Oferte pentru specialişti în domeniul IT, contabili, ingineri şi manageri de vânzări sunt propuse de angajatori la Forul meseriilor şi Târgul locurilor de muncă pentru tineri, care s-a deschis astăzi la Chişinău, relatează Mesager.
23 Mai 2017 | 13:40
Oportunităţi de angajare pentru tinerii specialişti
Târgul locurilor de muncă şi Forumul meseriilor şi profesiilor va avea loc pe 24 mai, la Chişinău. La eveniment vor fi prezenţi 51 de angajatori din ţară, care vor propune peste 1700 de locuri de muncă pentru tinerii absolvenţi, relatează Radio Moldova Actualităţi.
22 Mai 2017 | 14:19
Care sunt cele mai plătite joburi în Moldova?
Cel mai plătit job vacant din Republica Moldova este în prezent cel de programator, pentru care o firmă este gata să achite lunar maxim 30 de mii de lei.
15 Mai 2017 | 15:51
Mihai Janu, designerul vestimentar care şi-a propus să cucerească lumea modei
Urmându-şi pasiunea şi croind frumosul aşa cum îl vede el, Mihai Janu, un tânăr designer vestimentar la început de drum, iese în evidenţă datorită rochiilor de gală pentru femei, dar şi ţinutelor pentru bărbaţi. Eleganţa, rafinamentul, gustul estetic, dragostea faţă de ceea ce face şi dorinţa de a crea şi de a aduce pe piaţa din Republica Moldova creaţii inedite, este ceea ce îl impulsionează pe tânărul designer să meargă înainte şi să îşi croiască un drum în lumea modei din Moldova. Ca un veritabil artist, spune că drept sursă de inspiraţie îi serveşte absolut tot ce vede: flora, fauna, cosmosul, arhitectonica, istoria vestimentaţiei şi, desigur, designerii cu o gândire neordinară.
06 Aprilie 2017 | 13:29
Noi posibilităţi pentru tinerii din localităţile rurale
Programul de dezvoltare a Centrelor de Tineret pentru anii 2017-2022 va fi extins, în premieră, şi în mediul rural. Despre aceasta a anunţat, în cadrul evenimentului de lansare a Programului, ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubco, relatează Radio Moldova Actualităţi.
04 Aprilie 2017 | 13:00
Peste 2000 de locuri de muncă sunt propuse la Târgul de Cariere
Circa 40 de companii naţionale şi internaţionale propu peste 2000 de locuri de muncă. Potrivit managerului Târgului de Cariere, Corina Brânduşan, ofertele de angajare sunt extrem de variate, atât pentru studenţi, cât şi pentru persoanele cu experienţă de activitate într-un anumit domeniu, relatează Radio Moldova Actualităţi.
23 Martie 2017 | 10:39
Cele mai bune locuri de muncă îşi dau întâlnire la Târgul de Cariere
Cele mai bune locuri de muncă îşi vor da întâlnire la Târgul de Cariere pe 4 şi 5 aprilie la Chişinău.
08 Februarie 2017 | 11:32
Trei universităţi din Moldova se regăsesc într-un clasament internaţional
Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat şi Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” sunt cele mai vizibile instituţii de învăţământ superior de la noi din ţară, pe internet, relatează Moldova 1.
05 Februarie 2017 | 20:00
Expoziţia „Fabricat în Moldova” a devenit pentru mulţi o oportunitate de a-şi găsi un loc de muncă
Expoziţia „Fabricat în Moldova” a devenit pentru mulţi nu doar un imens hipermarket, dar şi o oportunitate pentru a-şi găsi un loc de muncă. Aproximativ 40 de angajatori din diverse categorii sociale şi-au prezentat în cadrul târgului cele peste o mie de locuri de muncă vacante, relatează Moldova 1.
05 Octombrie 2016 | 15:37
Forumul european al angajatorilor în Moldova revine la a doua ediţie
Forumul european al angajatorilor în Moldova revine la cea de-a doua ediţie. Evenimentul va avea loc pe data de 6 octombrie şi are scopul de a face legătura dintre companiile cu capital străin din Moldova sau care activează pe piaţa europeană şi tinerii specialiştii, studenţi din ţară. Peste 20 de companii se vor întâlni cu viitorii angajaţi, relatează Radio Moldova Actualităţi.
04 Octombrie 2016 | 15:39
Cunoaşte istoria moldoveanului care a ajuns campion mondial la 17 ani
A ajuns să practice lupte libere dintr-o întâmplare, când profesorul din satul de baştină l-a invitat să participe la o competiţie de la care s-a întors cu medalie şi diplomă. De atunci, munceşte şi luptă în fiecare zi pe ring, iar acum, la doar 17 ani a reuşit să-şi câştige titlul de campion mondial la lupte libere. Vorbim de Ştefan Tonu, un tânăr ambiţios, talentat şi care luptă cu multă pasiune ca steagul Republicii Moldova să fluture pe podiumurile internaţionale.
17 Septembrie 2016 | 11:33
Târgul de Cariere, la a zecea ediţie
30 de companii vor căuta forţe de muncă pentru Republica Moldova, cât şi pentru România, la cea de-a zecea ediţie a Târgului de Cariere. Evenimentul va avea loc la Chişinău, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, pe 19 şi 20 septembrie, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam