Loading
ro ru en
Carieră
Loading
29 Ianuarie 2015 | 14:01
700 de locuri de muncă – oferta unui târg în domeniu
30 de companii oferă 700 de locurilor de muncă. Acestea sunt ofertele Târgului de joburi din capitală. Evenimentul este organizat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), transmite Mesager.
Zeci de oameni s-au înghesuit la standurile agenților economici pentru a-şi găsi un loc de muncă. Printre ei și Svetlana Mircos din capitală. Femeia spune că după ce a suferit o intervenție pe cord nu-şi mai poate găsi un loc de muncă.  „Am venit să caut de muncă, trăiesc singură, dar am cinci copii. Soțul a decedat, am lucrat croitoreasă. Eu nu văd de aproape”, spune Svetlana Mircos.

Ofertele din cadrul târgului sunt pentru tineri specialişti, șomeri, dar și pentru persoane angajate care doresc alt job.

Pe platoul târgului au fost amplasate posturile de auto-informare electronică, vizitatorii pot accesa gratuit portalul www.angajat.md, fiind ghidați de specialiști.

„Ne propunem să oferim mai multă informație, ca persoanele sa cunoască când nu au un loc de muncă unde să se adreseze, să înțeleagă că de fiecare dată aici vin angajatorii care sunt cei mai interesați să găsească persoane și mai repede să angajeze. Circa 20 de procente din persoane sunt angajate”, afirmă Raisa Dogaru, director-adjunct al ANOFM.

În baza de date a ANOFM figurează peste 5000 de  locuri de muncă vacante, dintre care 1600 - în municipiul Chişinău.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam