Loading
ro ru en
Carieră
Loading
15 Mai 2017 | 15:51
Urmându-şi pasiunea şi croind frumosul aşa cum îl vede el, Mihai Janu, un tânăr designer vestimentar la început de drum, iese în evidenţă datorită rochiilor de gală pentru femei, dar şi ţinutelor pentru bărbaţi. Eleganţa, rafinamentul, gustul estetic, dragostea faţă de ceea ce face şi dorinţa de a crea şi de a aduce pe piaţa din Republica Moldova creaţii inedite, este ceea ce îl impulsionează pe tânărul designer să meargă înainte şi să îşi croiască un drum în lumea modei din Moldova. Ca un veritabil artist, spune că drept sursă de inspiraţie îi serveşte absolut tot ce vede: flora, fauna, cosmosul, arhitectonica, istoria vestimentaţiei şi, desigur, designerii cu o gândire neordinară.
06 Aprilie 2017 | 13:29
Noi posibilităţi pentru tinerii din localităţile rurale
Programul de dezvoltare a Centrelor de Tineret pentru anii 2017-2022 va fi extins, în premieră, şi în mediul rural. Despre aceasta a anunţat, în cadrul evenimentului de lansare a Programului, ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubco, relatează Radio Moldova Actualităţi.
04 Aprilie 2017 | 13:00
Peste 2000 de locuri de muncă sunt propuse la Târgul de Cariere
Circa 40 de companii naţionale şi internaţionale propu peste 2000 de locuri de muncă. Potrivit managerului Târgului de Cariere, Corina Brânduşan, ofertele de angajare sunt extrem de variate, atât pentru studenţi, cât şi pentru persoanele cu experienţă de activitate într-un anumit domeniu, relatează Radio Moldova Actualităţi.
23 Martie 2017 | 10:39
Cele mai bune locuri de muncă îşi dau întâlnire la Târgul de Cariere
Cele mai bune locuri de muncă îşi vor da întâlnire la Târgul de Cariere pe 4 şi 5 aprilie la Chişinău.
08 Februarie 2017 | 11:32
Trei universităţi din Moldova se regăsesc într-un clasament internaţional
Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat şi Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” sunt cele mai vizibile instituţii de învăţământ superior de la noi din ţară, pe internet, relatează Moldova 1.
05 Februarie 2017 | 20:00
Expoziţia „Fabricat în Moldova” a devenit pentru mulţi o oportunitate de a-şi găsi un loc de muncă
Expoziţia „Fabricat în Moldova” a devenit pentru mulţi nu doar un imens hipermarket, dar şi o oportunitate pentru a-şi găsi un loc de muncă. Aproximativ 40 de angajatori din diverse categorii sociale şi-au prezentat în cadrul târgului cele peste o mie de locuri de muncă vacante, relatează Moldova 1.
05 Octombrie 2016 | 15:37
Forumul european al angajatorilor în Moldova revine la a doua ediţie
Forumul european al angajatorilor în Moldova revine la cea de-a doua ediţie. Evenimentul va avea loc pe data de 6 octombrie şi are scopul de a face legătura dintre companiile cu capital străin din Moldova sau care activează pe piaţa europeană şi tinerii specialiştii, studenţi din ţară. Peste 20 de companii se vor întâlni cu viitorii angajaţi, relatează Radio Moldova Actualităţi.
04 Octombrie 2016 | 15:39
Cunoaşte istoria moldoveanului care a ajuns campion mondial la 17 ani
A ajuns să practice lupte libere dintr-o întâmplare, când profesorul din satul de baştină l-a invitat să participe la o competiţie de la care s-a întors cu medalie şi diplomă. De atunci, munceşte şi luptă în fiecare zi pe ring, iar acum, la doar 17 ani a reuşit să-şi câştige titlul de campion mondial la lupte libere. Vorbim de Ştefan Tonu, un tânăr ambiţios, talentat şi care luptă cu multă pasiune ca steagul Republicii Moldova să fluture pe podiumurile internaţionale.
17 Septembrie 2016 | 11:33
Târgul de Cariere, la a zecea ediţie
30 de companii vor căuta forţe de muncă pentru Republica Moldova, cât şi pentru România, la cea de-a zecea ediţie a Târgului de Cariere. Evenimentul va avea loc la Chişinău, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, pe 19 şi 20 septembrie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
07 Iulie 2016 | 18:58
AFLĂ unde se pot face cursuri pentru cei care doresc să devină vânători
Sezonul de vânătoare şi-a intrat în drepturi şi se află, în această perioadă, în plină desfăşurare. Vânatul căprioarelor este interzis, în schimb, anul acesta au fost aduşi din Ungaria peste 20 mii de fazani pentru vânat.
06 Iulie 2016 | 18:09
Noi oferte educaţionale, prezentate la „Bună Dimineaţa”
Cristina Boaghi, viceministra a Educaţiei, a fost invitată în platoul emisiunii „Bună Dimineaţa” pentru a prezenta oferta educaţională pentru anul de studii 2016-2017 care după cum afirmă şi ea, este una modernă şi în corespundere cu cerinţele pieţii muncii.
10 Martie 2016 | 17:00
Tinerii de la Şcoala profesională din Soroca – supuşi unor teste riguroase
Prepară bucate alese, sunt maeştri de neîntrecut atunci când este vorba de croit sau de cusut şi cred că meseria este brăţară de aur – vorbim despre mai mulţi tineri din Soroca, care au ales să înveţe o meserie la Şcoala profesională din localitate, relatează Mesager.
08 Martie 2016 | 16:00
OIM: Femeile câştigă mai puţin decât bărbaţii
Decalajul salarial actual între bărbaţi şi femei va putea fi eliminat în mai mult de şapte decenii dacă ritmul actual de reducere a diferenţelor se va menţine. Despre acest lucru a avertizat Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), într-un raport, relatează Radio Moldova Actualităţi.
01 Octombrie 2015 | 14:25
Târgul de Cariere Chişinău, la a opta ediţie
30 de companii şi organizaţii caută forţă de muncă la Chişinău, la cea de-a opta ediţie a Târgului de Cariere. Evenimentul va avea loc la Centrul de Cultură şi Istorie Militară (Casa Armatei), în perioada 2-3 octombrie, între orele 10:00-17:00.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam