Loading
ro ru en
Carieră
Loading
07 Februarie 2018 | 09:00
Alina Druţă – tânăra fascinată de creaţie
Alina Druţă se regăseşte în creaţie. Pasionată din adolescenţă de arta confecţionării, tânăra creează accesorii, lenjerie şi haine în vogă. Meşteriţa a fost surprinsă la masa de lucru de jurnaliştii emisiunii ‚‚Bună dimineaţa’’. Alina le-a vorbit despre preocuparea sa şi le-a prezentat câteva lucrări handmade.
Meşteriţa nutreşte de multă vreme o pasiune pentru accesoriile artistice, pe care le creează cu mult stil şi iscusinţă. Pasiunea a început încă din liceu, când a meşterit primul său guleraş. Acum are o colecţie impunătoare, iar fiecare accesoriu este creat după tehnici individuale, care sunt şi dificile . ‚‚Creez accesorii după tehnici grele, care îşi merită tot efortul. Utilizez îndeosebi dantela şi piele artificială’’,  a afirmat Alina Druță.

Fascinată de procesul creaţiei, artista confecţionează cu atenţie sporită orice detaliu,  rezultatele fiind impresionante. Printre lucrări găsim chokere, cercei, brăţări , coliere şi accesorii dantelate pentru corp.

Calitatea o reprezintă, de aceea utilizează doar materie primă calitativă, care de cele mai multe ori este procurată de peste hotarele ţării. Dantela este elementul forte din colecţia ei, prelucrarea căreia reprezintă o metodă de relaxare şi creativitate.

Rămâne a fi devotată pasiunii sale, confecţionând  cu răbdare şi delicateţe diverse accesorii ce au accente de individualism.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam