Loading
ro ru en
Carieră
Loading
22 Mai 2017 | 14:19
Care sunt cele mai plătite joburi în Moldova?
Cel mai plătit job vacant din Republica Moldova este în prezent cel de programator, pentru care o firmă este gata să achite lunar maxim 30 de mii de lei.
Datele sunt oferite de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în a cărei bază de date sunt în prezent circa 6600 de posturi vacante.

În topul celor mai plătite o sută de locuri de muncă se mai regăsesc: director financiar, director de şcoală şi manager - posturi pentru care se oferă până la 20 de mii de lei lunar. Pentru alte funcţii vacante, bine plătite, cum ar fi consultanţii şi topografii - salariile propuse ajung la circa 10 mii de lei.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam