Loading
ro ru en
Carieră
Loading
12 Septembrie 2015 | 15:00
Chişinăul – cu cele mai multe oferte de muncă
În Republica Moldova sunt peste şapte mii de locuri de muncă vacante. Cel puţin acest lucru îl arată datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Peste 70 la sută dintre acestea sunt destinate muncitorilor necalificaţi. Șomerii cu studii superioare şi medii pot opta pentru cele aproximativ două mii de posturi vacante.  Dintre acestea, 400 de locuri de muncă sunt libere în domeniul sănătăţii, aproximativ 200 - în  educaţie şi puțin peste 100 le sunt oferite contabililor.  
Pentru muncitorii cu studii medii generale şi cei necalificaţi sunt disponibile peste cinci mii de funcții.

Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt în Chișinău, Bălţi, UTA Găgăuzia, Orhei şi Ialoveni.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam