Loading
ro ru en
Carieră
Loading
20 Februarie 2018 | 13:31
Circa zece mii de locuri de muncă vacante în toată ţara
În Republica Moldova există 9557 de locuri de muncă vacante, conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Cele mai multe dintre acestea sunt în oraşul Chişinău şi Bălţi, iar cele mai puţine - la Taraclia şi Teleneşti, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2083 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt disponibile în sectorul sănătății și învățământului.
 
Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, sunt oferite 7474 de locuri de muncă, dintre care peste 2000 mii sunt disponibile în industria textilă și confecții.
 
Potrivit directorului adjunct al ANOFM, Valentina Lungu, o bună parte dintre șomerii din ţară înregistrați la ANOFM provin din mediul rural și nu au o profesie. Totodată, se atestă un număr mai mare de șomeri în comparație cu ofertele de muncă.

„De la începutul anului am înregistrat deja 24 042 de şomeri, dintre care sunt şi din anul precedent. Avem mai puţine locuri de muncă vacante şi mai mulţi şomeri aflaţi în căutarea unui loc de muncă. O parte dinte ei au găsit deja un loc de muncă sau au pierdut legătura cu agenţia. Sunt situaţii când nu toate persoanele care caută un loc de muncă se adresează la ANOFM”, a declarat Valentina Lungu. 

 
Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa portalul pieţei muncii: angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion.
Postat de: Rodica Mazur
Cuvinte cheie:
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
În această seară, la „Butonul Roşu” se va discuta despre posibilitatea creării unui bloc comun pentru alegerile parlamentare, constituit din partidele de dreapta. Dacă formarea unei platforme comune pentru participarea la următorul scrutin este o soluţie pentru a evita acumularea unui scor mic, elucidăm în emisiune.
Moldova 1
Sportivul moldovean Victor Ciobanu, cel care a devenit vicecampion mondial la lupte greco-romane, este invitat la emisiunea „Cine vine la noi?” din această seară. Luptătorul ne va povesti despre participarea la Campionatul Mondial, ce s-a desfăşurat în Budapesta (Ungaria), la sfârşitul lunii octombrie. Care este preţul victoriei şi ce rol are un antrenor bun pentru un sportiv, aflăm astăzi, de la ora 18:05.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam