Loading
ro ru en
Carieră
Loading
13 Februarie 2018 | 17:00
Ecaterina Baranov - pianista care readuce în actualitate muzica poporului român
Talentul său muzical a cucerit iubitorii de muzică clasică, iar melodiile transpuse de ea au răsunat în cele mai mari săli ale Franţei, Germaniei, Italiei şi Portugaliei. Vorbim de Ecaterina Baranov, o talentată pianistă de la noi, care fiind stabilită în Franţa, încântă iubitorii de muzică academică de acolo. Invitată în platoul emisiunii „Bună dimineaţa” pianista a ţinut să ne educe gustul pentru muzica de pian.
Revenită în țară, Ecaterina Baranov urmărește scopuri importante, lucrând la un proiect inedit ce unește Republica Moldova de trecut, de muzica clasică basarabeană. Pianista dorește să readucă muzica inspirată din poporul român, care dispare. „ Este un proiect de redescoperire, difuzare și conservare a patrimoniului nostru național, reprezentat de muzica clasică care dispare. Muzica aceasta este profund inspirată din poporul român, care trebuie redescoperită” a mărturisit invitata emisiunii „Bună dimineața”.

Ecaterina Baranov nutrește să readucă pe scenele Moldovei muzica clasică basarabeană, pentru a educa gustul frumosului în tânăra generație. Proiectul înaintat de pianistă este susținut de prietenele sale din Franța și presupune organizarea unor concerte inedite de muzică clasică ținute în Chișinău, la Sala cu Orgă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam