Loading
ro ru en
Carieră
Loading
05 Februarie 2017 | 20:00
Expoziţia „Fabricat în Moldova” a devenit pentru mulţi o oportunitate de a-şi găsi un loc de muncă
Expoziţia „Fabricat în Moldova” a devenit pentru mulţi nu doar un imens hipermarket, dar şi o oportunitate pentru a-şi găsi un loc de muncă. Aproximativ 40 de angajatori din diverse categorii sociale şi-au prezentat în cadrul târgului cele peste o mie de locuri de muncă vacante, relatează Moldova 1.
Printre cei peste 40 de angajatori sunt şi reprezentanţii unei companii din capitală care au disponibile 30 de locuri de muncă. Angajatorii sunt în căutarea persoanelor calificate cu studii superioare, cărora li se oferă un salariu de peste patru mii de lei.
 
„Noi confecţionăm piese pentru motoarele avioanelor, pentru gazoducte şi iată suntem aici în căutarea specialiştilor. Deja câteva persoane au venit la noi, sperăm să colaborăm în viitor. Avem nevoie de oameni pregătiţi care deja pot fi implicaţi direct în muncă”, spune Tatiana Ţurcanu, angajatoare.
 
Fie că sunt deja angajaţi sau abia în căutarea unui job, oamenii spun că important  este salariul, dar şi condiţiile de muncă.
 
Pe lângă oferte, persoanele care s-au apropiat de stand-uri au primit informaţii despre drepturile salariatului şi prevederile legale în câmpul muncii. Majoritatea s-au interesat despre posibilitatea de a munci în două locuri consecutiv. „Sunt persoane care îşi caută un loc de muncă prin cumul şi respectiv în cazul acesta oferim sprijin juridic în domeniul legislaţiei muncii precum şi securităţii în muncă pentru a-şi cunoaşte mai bine drepturile”, a menţionat Andrei Ilieş, inspector la Inspectoratul de Stat al Muncii.
 
Cei de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă spun că şi la ediţiile trecute sute de oameni au fost informaţi, iar rezultatele sunt pe măsură.
 
Cei care nu au reuşit să participe la târg, pot să acceseze platforma on-line www.e-angajare.md, acolo unde îşi pot alege jobul potrivit din cele peste 2900 de locuri de muncă puse la dispoziţie de 150 de companii. Tot on-line poate fi aplicat şi CV-ul de angajare.
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam