Loading
ro ru en
Carieră
Loading
09 Octombrie 2018 | 12:34
În Moldova sunt peste 12 mii de locuri de muncă vacante
În Moldova sunt peste 12 mii de locuri de muncă vacante. Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile aproximativ 2.300 locuri de muncă vacante, constituind cca 18% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sunt disponibile în sectorul sănătăţii şi învăţământului, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă în jur de 10 mii de locuri de muncă, ce constituie 82% din numărul total de locuri de muncă vacante. Dintre care aproximativ trei mii sunt disponibile în industria textilă și confecții.
 
Iar muncitorii necalificaţi le sunt puse la dispoziție următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar (900), muncitor necalificat în agricultură, silvicultură și grădinărit (600), hamal, ajutor de educator ș.a.
 
Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.
 
 
 
Postat de: Vasile Cojocari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam