Loading
ro ru en
Carieră
Loading
12 Septembrie 2018 | 12:53
În ţară sunt peste 12 mii de locuri de muncă vacante
Peste 12 mii de locuri de muncă sunt vacante în Republica Moldova, conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile la Chişinău – 3747, la Bălți - 994, Cahul - 554, Ungheni – 545, Cantemir – 471, Cimişlia – 412, Orhei – 407.
 
Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2319 locuri de muncă vacante, constituind cca 19% din numărul total de locuri vacante, cei mai căutaţi fiind specialiştii în domeniul învăţământ, sănătate, în activitatea financiară, economică sau comercială.
 
Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, ANOFM oferă 9687 locuri de muncă, ce constituie 79% din numărul total de locuri de muncă vacante, cele mai multe locuri vacante fiind în industria textilă și confecții.
 
Postat de: Rodica Mazur
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam