Loading
ro ru en
Carieră
Loading
01 Decembrie 2017 | 13:19
Meseria de bucătar, tot mai solicitată în rândul tinerilor din Moldova
În ultimii ani, meseria de bucătar este tot mai solicitată de către tinerii din Republica Moldova. În acest sens, Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadru şedinţei de joi, suplinirea locurilor pentru meseria de bucătar în cadrul Şcolii profesionale din oraşul Cupcini, raionul Edineţ, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit ministrei Educației Culturii și Cercetării, Monica Babuc, această măsură este necesară în vederea asigurării accesului la studii a elevilor pe principiul centrării educației pe beneficiarii acesteia.

„Înlocuirea a 25 de locuri de la meseria asamblor-montator cu meseria de bucătar rezultă din cererea bucătarilor calificați pe piața forței de muncă și foarte multe solicitări de formare profesională în domeniul dat din partea absolvenților de gimnazii, preponderent din zonele rurale. În particular este vorba despre o solicitare a Școlii profesionale din orașul Cupcini, raionul Edineț, în care se reflecta situația unui surplus de elevi la meseria bucătar. De asemenea, la sfârșitul lunii septembrie, cu aceeași solicitare s-au adresat Cancelariei de Stat părinții elevilor”, a declarat ministra Educației Culturii și Cercetării, Monica Babuc. 
Postat de: Iulia Dubceac
Cuvinte cheie:
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
În această seară, la „Butonul Roşu” se va discuta despre posibilitatea creării unui bloc comun pentru alegerile parlamentare, constituit din partidele de dreapta. Dacă formarea unei platforme comune pentru participarea la următorul scrutin este o soluţie pentru a evita acumularea unui scor mic, elucidăm în emisiune.
Moldova 1
Sportivul moldovean Victor Ciobanu, cel care a devenit vicecampion mondial la lupte greco-romane, este invitat la emisiunea „Cine vine la noi?” din această seară. Luptătorul ne va povesti despre participarea la Campionatul Mondial, ce s-a desfăşurat în Budapesta (Ungaria), la sfârşitul lunii octombrie. Care este preţul victoriei şi ce rol are un antrenor bun pentru un sportiv, aflăm astăzi, de la ora 18:05.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam