Loading
ro ru en
Carieră
Loading
06 Aprilie 2017 | 13:29
Noi posibilităţi pentru tinerii din localităţile rurale
Programul de dezvoltare a Centrelor de Tineret pentru anii 2017-2022 va fi extins, în premieră, şi în mediul rural. Despre aceasta a anunţat, în cadrul evenimentului de lansare a Programului, ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubco, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit ministrului de profil, prin lansarea Programului se propune consolidarea capacităţilor instituţionale care ar permite dezvoltarea şi extinderea teritorială a serviciilor de tineret, astfel încât să fie sporit numărul de tineri beneficiari.
 
„Noi ne propunem ca în acest program să avem 56 de beneficiari, adică centre de tineret. Vorbim deci despre toate centrele raionale, municipale și, desigur, vorbim în premieră, de centre rurale. Astfel ne propunem să multiplicăm serviciile în raport cu tinerii”, a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubco.
 
Potrivit viceministrului Tineretului, Pavel Ianeț, Programul este conceput pentru autoritățile publice locale de nivelul II care vor semna un acord de parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului. Potrivit lui, în cadrul acordului, fiecare parte va avea anumite responsabilități. În acest sens, Ministerul îndeamnă tinerii din toate localitățile să participe activ la identificarea locațiilor unde ar putea fi deschise centre de tineret.
 
La rândul său, șeful adjunct al Direcţiei tineret din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului,  Constantin Țurcanu a menționat că aceste programe sunt foarte necesare, întrucât oferă posibilitatea tinerilor de a evada  din mediul online.
 
Programul de dezvoltare a Centrelor de Tineret pentru anii 2017-2022, în valoare de cinci milioane de lei, își propune să contribuie la sporirea nivelului de activism civic al tinerilor, inclusiv în rândul tinerilor cu oportunități reduse, la consolidarea consiliilor locale ale tinerilor, la intensificarea măsurilor de promovare a modului de viață sănătos în rândul tinerilor precum și la extinderea serviciilor de educaţie nonformală.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam