Loading
ro ru en
Carieră
Loading
23 Mai 2017 | 13:40
Oportunităţi de angajare pentru tinerii specialişti
Târgul locurilor de muncă şi Forumul meseriilor şi profesiilor va avea loc pe 24 mai, la Chişinău. La eveniment vor fi prezenţi 51 de angajatori din ţară, care vor propune peste 1700 de locuri de muncă pentru tinerii absolvenţi, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Tinerii care nu au posibilitatea să deprindă o meserie sau să își continue studiile își găsesc mai greu un loc de muncă. Doina Soltan, consultant superior în cadrul Ministerului Educației, a anunțat la emisiunea ,,Spațiul Public”, că la acest forum vor fi reprezentate 14 instituții de învățământ profesional tehnic.
 
„Tinerii care nu au o profesie vor avea posibilitatea să primească diverse suporturi informaţionale despre lumea profesiilor şi meseriilor, despre cerinţele de înmatriculare la instituţiile de învăţământ profesional tehnic”, a spus Doina Soltan.
 
Potrivit directorului adjunct al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Valentina Lungu, subdiviziunile teritoriale ale instituției oferă gratuit cursuri de formare profesională. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam