Loading
ro ru en
Carieră
Loading
04 Aprilie 2017 | 13:00
Peste 2000 de locuri de muncă sunt propuse la Târgul de Cariere
Circa 40 de companii naţionale şi internaţionale propu peste 2000 de locuri de muncă. Potrivit managerului Târgului de Cariere, Corina Brânduşan, ofertele de angajare sunt extrem de variate, atât pentru studenţi, cât şi pentru persoanele cu experienţă de activitate într-un anumit domeniu, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Corina Brândușan a specificat că, pentru prima dată, la Târgul de Cariere este adus ,,Standul de demisie”, locul unde candidații sau persoanele deja angajate pot decide dacă jobul actual este potrivit pentru ei sau nu.
 
Companiile care oferă locuri de muncă, organizează interviuri pe loc, iar candidații pot avea parte de consiliere în carieră. Mai mult, pe lângă concursuri cu premii și workshop-uri, vizitatorii, vor avea ocazia să vadă cum lucrează imprimarea și scanarea 3D și vor afla care este viitorul imprimantelor 3D în Moldova.
 
Dorinţa de a munci, ambiţii şi cunoştinţe în domeniu - acestea sunt cerinţele faţă de potenţialii angajaţi, care au venit să-şi caute un job la Târgul de Cariere. Cei mai căutaţi sunt candidaţii cu studii din domeniul lT, inginerie şi consultanţă, relatează Mesager.

Salariile ce le propun angajatorii pornesc de la 3000 de lei şi pot ajunge până la zeci de mii de lei. Companiile care participă la târg au nevoie, în special, de tineri cu studii superioare, dar şi persoanele care nu au absolvit universitatea îşi pot găsi un loc de muncă. Mai greu le este însă tinerilor specialişti, care nu au experienţă de muncă. Ei spun că angajatorii au cerinţe exagerate. Unele companii însă le vin în ajutor şi le oferă stagii de practică şi traininguri înainte de angajare.

Cei mai norocoşi vizitatori vor putea merge gratuit la un concert ce va avea loc la Chişinău. Târgul de Cariere se desfășoară la Palatul Național ,,Nicolae Sulac” în perioada 4-5 aprilie. Intrarea este liberă.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam