Loading
ro ru en
Carieră
Loading
17 Mai 2018 | 14:17
Târgul locurilor de muncă, la UTM
Noi oportunităţi de angajare, salarii atractive şi stagii de practică la cele mai prestigioase companii din Moldova - asta au găsit zeci de studenţi la Târgul locurilor de muncă, organizat de Universitatea Tehnică din Moldova (UTM). Tinerii au avut posibilitatea să-şi aleagă meseria ce le este pe plac, în domeniul tehnic, iar cele mai solicitate specialităţi au fost tehnologiile informaţionale, energetica, transporturile şi domeniul construcţiei, relatează Moldova 1.
„Caut un domeniu de practică, pentru stagiu de muncă, în domeniul de proiectare. Pentru specialitatea mea am observat două oferte de proiectare, în oraşul Chişinău şi în oraşul Bălţi”. „Îmi caut un loc de muncă, deoarece sunt deja anul patru şi desigur că mă gândesc la un viitor. În jur de cinci-şase mii  de lei salariu este OK”. „M-a interesat mai mult securitatea informaţională şi târgul. În domeniul acesta sunt foarte multe oportunităţi pentru tineri”, spun tinerii.
 
Angajatorii spun că oferă condiţii moderne de muncă şi salarii atractive, care se negociază la interviul cu salariatul. Mai mult, sunt aşteptaţi spre angajare şi tinerii fără experienţă de lucru, într-un anumit domeniu.
 
„Suntem o companie din Austria, acum avem o gamă foarte largă de locuri vacante cu precădere în inginerie. Avem nevoie de foarte multe talente şi oameni dornici de a învăţa ceva nou”. „Ne ocupăm cu dezvoltarea aplicaţiilor mobile, aplicaţii web. Sunt posibilităţi de a veni chiar şi fără experienţă. Şi salariile sunt la nivel”. „Studenţii trebuie să cunoască limbile străine, pentru că noi suntem o companie care ne orientăm spre piaţa europeană. Oferim posturi vacante în domeniul IT. Salariul se negociază cu studenţii, în funcție de abilităţi”, au menţionat reprezentanţi ai companiilor prezente la târg.
 
La târg au venit să-şi prezinte ofertele 124 de companii naţionale. Scopul evenimentului este de a încuraja studenţii să-şi găsească un job pe potrivă.
 
„Noi venim să ajutăm studenţii, absolvenţii să-şi caute şi să-şi găsească un loc de muncă mai potrivit pentru cariera profesională. Au fost prezentate peste 1000 de locuri de muncă vacante şi peste 700 de locuri de stagiu pentru studenţi. Noi avem şi târg virtual permanent, unde companiile pot să-şi pună locurile vacante, iar studenţii CV-urile şi se întâlnesc on-line”, a declarat Nicolae Micşanschi, organizator al evenimentului.
 
Târgul locurilor de muncă a devenit unul tradiţional la UTM, fiind organizat pentru al 12-lea an la rând.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam