Loading
ro ru en
Carieră
Loading
10 Martie 2016 | 17:00
Tinerii de la Şcoala profesională din Soroca – supuşi unor teste riguroase
Prepară bucate alese, sunt maeştri de neîntrecut atunci când este vorba de croit sau de cusut şi cred că meseria este brăţară de aur – vorbim despre mai mulţi tineri din Soroca, care au ales să înveţe o meserie la Şcoala profesională din localitate, relatează Mesager.
Aici învață cei mai buni tineri, care au fost selectați în urma unor concursuri riguroase. Astfel, tinerii au fost supuşi unor adevărate probe de foc, în cadrul cărora au trebuit să demonstreze că sunt cei mai buni la bucătărie sau atunci când este vorba de tuns, coafat sau cusut.

Tinerii au avut două ore la dispoziţie pentru a-şi demonstra talentul. Ei au creat adevărate opere de artă, spre bucuria profesorilor.

Chiar dacă în juriu s-au regăsit profesorii şcolii, niciun elev nu a fost privilegiat. Membrii comisiei de concurs au verificat munuțios fiecare lucrare, au gustat din bucate, verificat orice cusătură  şi au dat note bune pentru performanţe. Câştigătorii s-au ales cu diplome şi chiar premii băneşti. 

La Școala profesională din Soroca învaţă o meserie 300 de tineri. 
Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam