Loading
ro ru en
Carieră
Loading
19 Mai 2014 | 14:44
Un nou proiect ar putea ajuta studenţii străini să înveţe limba română
Pe data de 12 mai, anul curent, a avut loc startul video-conferinţei cu genericul „Comunicarea medicală în contexte multilingvistice şi multiculturale”. Scopul acesteia este promovarea unui proiect ce se axează pe limbajul medical în care studenţii străini ar putea învăţa limba română. Ideea acestui proiect a venit în timpul unui training de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi.
Află mai multe detalii despre acest proiect din interviul oferit de Marcel Bâlici, lector universitar la secția de pregătire preuniversitară de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău, oaspetele emisiunii „Bună dimineața”.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam