Loading
ro ru en
Carieră
Loading
07 Iulie 2016 | 18:58
AFLĂ unde se pot face cursuri pentru cei care doresc să devină vânători
Sezonul de vânătoare şi-a intrat în drepturi şi se află, în această perioadă, în plină desfăşurare. Vânatul căprioarelor este interzis, în schimb, anul acesta au fost aduşi din Ungaria peste 20 mii de fazani pentru vânat.
În cadrul ediției de astăzi a emisiunii „Bună Dimineața”, Oleg Ciocoi, președintele Asociației vânătorilor și pescarilor din Republica Moldova a vorbit despre interesul și eforturile vânătorilor în ocrotirea naturii, înmulțirea animalelor fără de care vânătoarea nu ar avea succes, dar și despre procesul de evaluare a animalelor care pot fi vânate.

Potrivit datelor obținute în urma procesului de evaluare realizat în colaborare cu savanții și specialiștii Academiei de Științe a Moldovei, pentru acest sezon de vânătoare pot fi vânate animale precum: mistreți, porumbei, potârnichi, rațe, gâște, fazani, iepuri de câmp, păsări acvatice.

Pentru doritori, aderarea la Asociația de vânători presupune un curs de pregătire teoretic și practic. În acest sens, a fost pregătit și un manual în care sunt expuse regulile, legile, etica în vânătoare. Cursul durează nu mai puțin de șase luni. Examenele se susțin în fața unei comisii republicane de specialiști.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam