Loading
ro ru en
TRM
Comunicate
Loading
19 Septembrie 2017 | 13:34
În perioada 11-15 septembrie curent, angajaţii IPNA Companiei „Teleradio-Moldova” au avut posibilitatea de a participa la trainingul in-house cu tema „Planificarea şi realizarea documentarelor radio la tema integrării europene”, formator fiind Deborah Wilson David, Director al Şcolii de Jurnalism din cadrul Universităţii din Lincoln, şi de a discuta cu expertul Andrew David, o personalitate cu 45 de ani de experienţă în domeniul media, manager al unui post de radio din Marea Britanie, şi în prezent profesor universitar.
18 Septembrie 2017 | 16:26
12 Septembrie 2017 | 14:13
Aplică la „Dialogul ADAMI – Baku”
Oricine are un blog video sau o idee pentru un blog video, inclusiv jurnalişti profesionişti şi reprezentanţi ai companiilor de televiziune, poate participa la seminarul de creaţie „Dialogul ADAMI Baku”. Forumul se va desfăşura în perioada 27-28 octombrie 2017, în Centrul de Artă Contemporană Yarat din capitala Azerbaidjanului, Baku. Participanţii vor afla cum sunt create şi cum funcţioanează blogurile video, şi cum acestea influenţează spaţiul media contemporan.
12 Septembrie 2017 | 13:22
Participă la training-ul de la Erevan pentru a câştiga Premiul Media ADAMI
Premiul Media ADAMI pentru diversitate culturală din Europa de Est lansează un concurs al proiectelor video pe tema diversităţii culturale, integrării şi coexistenţei paşnice. Jurnaliştii de televiziune, producătorii şi regizorii de film din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina care produc filme de diferite genuri, reportaje sau schiţe video, sunt invitaţi să participe la un forum ce se va desfăşura la Erevan, Armenia în perioada 4-5 noiembrie, 2017.
10 Iulie 2017 | 15:35
Preşedinta TRM a participat la sesiunile Asambleei Generale UER
În perioada 28 - 30 iunie curent, Preşedinta Companiei „Teleradio-Moldova” (TRM), Olga Bordeianu, a participat la sesiunile Asambleei Generale a Uniunii Europene de Radiodifuziune (UER), în Dublin, Republica Irlandeză. În agendă au fost incluse discuţii privind noua structura a UER, parteneriatul cu Consiliul Europei, lansarea Iniţiativei Jurnalismul de Calitate, cotizaţiile de membru ale unor state mici, ş. a.
05 Iulie 2017 | 12:00
Radio Moldova mai aproape de ascultătorii săi
Vineri, 30 iunie 2017, o echipă de reporteri, regizori şi redactori ai Redacţiei Dezbateri, documentare, coproducţie şi investigaţii de la Radio Moldova au organizat o vizită de lucru şi o întâlnire de suflet în satul Colibaşi, raionul Cahul. Scopul deplasării a fost întâlnirea cu radioascultătorii şi organizarea unui concert cu participarea interpreţilor de muzică uşoară şi populară.
26 Iunie 2017 | 11:37
Mircea Surdu şi-a anunţat demisia din funcţia de director TV Moldova 1
Astăzi, în cadrul şedinţei de lucru directorul TV Mircea Surdu şi-a anunţat colegii că urmează să-şi dea demisia. După ce a activat timp de 5 ani în această funcţie, consideră că a ajuns la capătul lucrurilor pe care s-a angajat să le realizeze şi a decis să se dedice producerii de filme documentare, un domeniu care îi este mai aproape sufleteşte.
06 Mai 2017 | 09:00
Protocolul de cooperare între IPNA Compania „Teleradio-Moldova” şi Compania Turcă de Radio şi Televiziune
La 05 mai curent, a fost semnat Protocolul de cooperare între IPNA Compania „Teleradio-Moldova”(TRM) şi Compania Turcă de Radio şi Televiziune (TRT), care va reglementa şi consolida relaţiile bilaterale existente între instituţiile mediatice. Semnatarii protocolului au fost Preşedinta TRM, Olga Bordeianu, şi Directorul General TRT, Şenol Göka.
30 Aprilie 2017 | 08:00
Prima noastră televiziune la 59 de ani de la înfiinţare
Dragi colegi, tradiţional, pe 30 aprilie celebrăm Ziua Televiziunii Publice, prima televiziune din Republica Moldova, care pe parcursul celor 59 de ani de existenţă a fost alături de public şi la bine şi la greu.
20 Aprilie 2017 | 13:45
Semnarea Memorandumului de Înţelegere privind comunicarea despre evoluţia relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova
Astăzi a avut loc semnarea Memorandumul de Înţelegere între IPNA Compania „Teleradio-Moldova” şi Proiectul ”Vecinătatea Deschisă – Comunicare pentru un parteneriat mai puternic” prin care se stabilesc condiţiile de cooperare în domeniul informării. Proiectul face parte din Programul Uniunii Europene ”Vecinătate DESCHISĂ: oportunităţi, participare, implicare şi networking” şi este implementat de Consorţiul condus de Ecorys. Proiectul are obiectivul de a contribui la îmbunătăţirea percepţiei publice despre UE şi înţelegerea mai bună a politicilor europene şi impactul acestora prin susţinerea regională şi bilaterală a programelor de cooperare în statele din Vecinătatea de Est (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina).
12 Aprilie 2017 | 12:02
Workshop-ul „Reconectarea diasporei – diplomaţia digitală – post-jurnalism”
Preşedinta IPNA Compania „Teleradio-Moldova” (TRM), Olga Bordeianu, a participat la workshop-ul organizat de TVR Cluj, cu titlul Reconectarea Diasporei - Diplomaţia Digitală - Post-Jurnalism, la Şuior, judeţul Maramureş, la 07-09 aprilie 2017. La eveniment au participat oameni din mass-media, din mediul politic, socio-economic şi cultural, atât din România, cât şi din Republica Moldova.
02 Martie 2017 | 13:30
Şefa Direcţiei mass-media a Consiliului Europei, Lejla Dervisagic, în vizită la Compania „Teleradio-Moldova”
La 01 martie curent, Preşedinta Companiei, Olga Bordeianu; Directorul Televiziunii Mircea Surdu şi Directorul Radiodifuziunii, Veaceslav Gheorghişenco, au avut o întrevedere cu Lejla Dervisagic, şefa Direcţiei mass-media a Consiliului Europei, în cadrul căreia au discutat despre Proiectul comun al Uniunii Europene şi Consiliului Europei „Promovarea libertăţii mass-media şi pluralismului în Republica Moldova”. Proiectul prevede îmbunătăţirea politicilor editoriale şi a programelor radio şi TV ale radiodifuzorului public, în special cele ce au în prim plan politicile Uniunii Europene.
15 Februarie 2017 | 15:00
Eurovision 2017: A fost desemnat Partenerul Oficial al Selecţiei Naţionale
15 februarie 2017 – Organizatorul concursului „O Melodie Pentru Europa” - Compania “TeleRadio Moldova”, a anunţat azi Partenerul Oficial pentru ediţia Eurovision 2017: Banca Comercială „Moldindconbank”.
14 Februarie 2017 | 18:00
Eurovision 2017: Boris Covali s-a retras din concurs
Organizatorul concursului „O Melodie Pentru Europa” – Compania „Teleradio-Moldova” anunţă că interpretul Boris Coval s-a retras din concursul Eurovision Song Contest 2017. Astăzi, printr-o cerere, Boris Covali ne-a informat că, din motive personale, nu va putea fi prezent la următoarele etape ale concursului şi roagă să fie exclus din concurs.
13 Februarie 2017 | 10:00
Ziua Mondială a Radioului, sărbătorită pe undele hertziene din Republica Moldova
La 13 februarie, în întreaga lume, este marcată Ziua Mondială a Radioului. Sărbătoarea a fost instituită în anul 2011 de către UNESCO, pentru a încuraja factorii de decizie să ofere acces la informaţie şi să contribuie la îmbunătăţirea cooperării internaţionale şi locale între radiodifuzori.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam