Loading
ro ru en
TRM
Comunicate
Loading
03 Iulie 2018 | 14:04
ADAMI anunţă că 1 iulie 2018 a fost primul termen limită pentru depunerea dosarelor la concurs. Acest termen se referă la lucrările difuzate sau publicate între 10 octombrie 2016 şi 1 ianuarie 2018.
27 Iunie 2018 | 17:00
APEL al postului public Moldova 1
Prin prezentul apel ne exprimăm în totalitate dezacordul faţă de declaraţiile liderilor PAS şi PPPDA, făcute în cadrul conferinţei de presă de astăzi. Considerăm că aceste învinuiri induc în eroare opinia publică şi, nefiind combătute, ar putea afecta imaginea postului public de televiziune, dar şi a echipei care îşi face meseria cu onestitate.
14 Iunie 2018 | 15:12
Compania „Teleradio-Moldova” lansează Centrul de instruire continuă
Astăzi, 14 iunie, a avut loc lansarea oficială a Centrului de Instruire Continuă în cadrul IPNA Compania „Teleradio-Moldova” (TRM). Instituţia are menirea de a asigura formarea profesională a angajaţilor Companiei, contribuind astfel la sporirea calităţii produsului mediatic în conformitate cu exigenţele radiodifuzorului public. Centrul a fost creat în cadrul proiectului „Promovarea libertăţii mass-media în Republica Moldova”, sprijinit financiar de către Uniunea Europeană şi Consiliul Europei.
23 Mai 2018 | 17:00
Radio Moldova mai aproape de ascultătorii săi
La 22 mai curent, o echipă de reporteri, regizori şi redactori de la Radio Moldova au organizat o vizită de lucru şi o întâlnire de suflet în satul Glinjeni, raionul Făleşti. Scopul deplasării a fost întâlnirea cu radioascultătorii şi organizarea unui concert cu participarea interpreţilor de muzică uşoară, populară şi de operă.
30 Aprilie 2018 | 10:00
Prima Televiziune Naţională la 60 de ani de la înfiinţare
Astăzi, 30 aprilie, Televiziunea Naţională sărbătoreşte împreună cu întreaga ţară, aniversarea de 60 de ani de la înfiinţare. În virtutea schimbărilor ce au marcat ţara noastră, prima televiziune a Republicii Moldova şi-a păstrat importanţa pentru public, a ştiut să se menţină, să insiste în a promova adevărul şi a educa generaţii de telespectatori. Televiziunea Naţională a prins viaţă şi s-a dezvoltat graţie inspiraţiei echipei sale valoroase, iar IPNA Compania „Teleradio-Moldova” reuşeşte să continue a fi o instituţie media sinonimă cu profesionalismul jurnalistic.
27 Aprilie 2018 | 16:45
Liceenii din Comrat în vizită la Compania „Teleradio-Moldova”
La 27 aprilie curent, un grup de liceeni din municipiul Comrat au efectuat o vizită la Radio Moldova şi TV Moldova 1. Tinerii au venit cu scopul de a se familiariza cu procesul de lucru al jurnaliştilor cu experienţă. În program au fost incluse vizita în studiourile de imprimare a Orchestrei Simfonice a Companiei „Teleradio-Moldova” şi Capelei Corale „Moldova”. Elevii au vizitat muzeele şi redacţiile Radio şi TV, unde au aflat despre istoricul instituţiei şi au făcut cunoştinţă cu jurnaliştii Radio Moldova şi TV Moldova 1.
25 Aprilie 2018 | 13:54
Radio Moldova mai aproape de ascultătorii săi
La 24 aprilie curent, o echipă de reporter, regizori şi redactori ai Redacţiei dezbateri, documentare, coproducţie şi investigaţii de la Radio Moldova au efectuat prima vizită de lucru din acest an. Întâlnirea de suflet a avut loc în satul Hîrjăuca, raionul Călăraşi. Scopul deplasării a fost întâlnirea cu radioascultătorii şi organizarea unui concert cu participarea interpreţilor de muzică uşoară şi populară.
27 Februarie 2018 | 22:00
Primul documentar al Studioului „Telefilm-Chişinău” recent relansat, în premieră la cinematograful „Patria-Loteanu”
Astăzi, 27 februarie, a avut loc premiera primului film documentar „Slovenia mea cu Ala Adamia”, produs de Studioul „TeleFilm – Chişinău”, după relansarea activităţii sale. Premiera a avut loc la Cinematograful „Patria – Loteanu” din Chişinău, în prezenţa Excelenţei sale, dlui Peter Michalko, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova; dnei Eva Gutjahr, şefă ad interim a Oficiului Consiliului Europei în Chişinău şi dlui Vladimir Hotineanu, preşedintele Comisiei parlamentare pentru mass-media. Evenimentul a fost moderat de către Mircea Surdu, directorul Studioului „Telefilm-Chişinău”.
01 Februarie 2018 | 13:30
START înregistrări pentru ADAMI Media Prize 2018
A început primirea dosarelor la concursul „ADAMI Media Prize pentru diversitatea culturală în Europa de Est 2018”. Companiile de televiziune, companiile de producţie media, jurnalişti, regizori, producători şi alţi profesionişti din domeniul media din ţările Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina) sunt invitaţi să participe la concurs.
25 Ianuarie 2018 | 11:56
22 Ianuarie 2018 | 10:37
22 Decembrie 2017 | 19:20
14 Decembrie 2017 | 17:00
O întâlnire de suflet cu radioascultătorii din satul Ciuciulia, raionul Hânceşti
La 13 decembrie 2017, o echipă de reporteri, editori, regizori şi redactori de la Radio Moldova s-a deplasat în satul Ciuciulia, raionul Hânceşti cu scopul întâlnirii cu radioascultătorii şi organizarea unui concert cu participarea interpreţilor de muzică uşoară şi populară.
12 Decembrie 2017 | 12:29
Noi modificări în structura şi atribuţiile Uniunii Europene de Radiodifuziune
În perioada 07-08 decembrie curent, Preşedinta Companiei „Teleradio-Moldova” (TRM), Olga Bordeianu şi şefa Serviciului comunicare şi relaţii internaţionale, Natalia Beregoi, au participat la sesiunile Asambleei Generale a Uniunii Europene de Radiodifuziune (UER), în Geneva, Elveţia. În agendă au fost incluse discuţii privind noua structura a UER, modificarea Statutului UER şi strategia de achiziţionare a drepturilor de difuzare a evenimentelor sportive, ş. a.
30 Octombrie 2017 | 10:00
Sărbătoare triplă pentru radiodifuzorul public naţional
Astăzi, IPNA Compania „Teleradio-Moldova” sărbătoreşte triplu: 87 de ani de activitate a postului naţional Radio Moldova, 9 ani de la crearea postului Radio Moldova Muzical (RMM) şi 5 ani de la fondarea Radio Moldova Tineret (RMT).
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam