Loading
ro ru en
TRM
Comunicate
Loading
12 Septembrie 2017 | 14:13
Aplică la „Dialogul ADAMI – Baku”
Oricine are un blog video sau o idee pentru un blog video, inclusiv jurnalişti profesionişti şi reprezentanţi ai companiilor de televiziune, poate participa la seminarul de creaţie „Dialogul ADAMI Baku”. Forumul se va desfăşura în perioada 27-28 octombrie 2017, în Centrul de Artă Contemporană Yarat din capitala Azerbaidjanului, Baku. Participanţii vor afla cum sunt create şi cum funcţioanează blogurile video, şi cum acestea influenţează spaţiul media contemporan.
În lumea new media, blogurile video se plasează intr-un spațiu din ce în ce mai privilegiat și captează  un public din ce în ce mai larg.
 
Vlogul este, de asemenea, o platformă de prezentare pozitivă a diversității culturale. Utilizând un conținut cât mai atractiv, vlogul poate crea un dialog pentru a promova toleranța și diversitatea în societățile din diferite țări, cu diferite culturi, tradiții și religii.
 
Seminarul de creație „Dialogul ADAMI Baku” ce se va desfășura cu motto-ul „Video blogging: Găsiți-vă expresia, înregistrați-o și postați-o!” îşi propune să contureze structura celui mai nou fenomen - vlogul și să ajute participanții la crearea și implementarea proiectelor proprii.
 
Experții Gökhan Ekremoğlu, YouTube, San Francisco (SUA) și Magdalena Haase autoarea blogului video CONSIDERCOLOGNE vor vorbi despre aspectele conceptuale și tehnice ale noului gen, precum și despre oportunitățile comerciale ale blogging-ului video.
 
În cadrul seminarului, pe 28 octombrie va avea loc o prelegere pentru profesioniștii din domeniul mass-media, susţinută de Dominique Willieme, directorul strategiei Online al Canalului Cultural German-Francez ARTE.
 
ADAMI acceptă aplicații pentru proiecte de blog video de diferite genuri si tematici - cum ar fi știri, comedie, modă, știință și multe altele - care promovează ideea diversității culturale, toleranței, integrării și coexistenței pașnice. Vlogurile pot fi la diferite etape de dezvoltare, de la etapa conceptului, până la un vlog care este deja on-line.
 
Sesiunile de lucru se vor petrece sub formă de dialog după prezentarea proiectelor. Vor fi şi ateliere practice în grupuri separate.
 
Pentru atelierul de creaţie vor fi selectaţi 20 de participanți.
 
Proiectele participante la „Dialogul ADAMI Baku” vor putea fi înscrie la concursul Premiului Media ADAMI, ediţia 2018.
 
Detaliile logistice despre atelier:
- Perioada: 27-28 octombrie, 2017
- Deschis pentru solicitanți din țările Parteneriatului Estic
- Limbile de lucru: engleză și rusă
- Taxă de participare: 500 Euro.
 
Solicitanții selectați cu cele mai interesante proiecte vor primi o bursă care să acopere taxa de atelier, inclusive alte costuri cum ar fi transportul, cazarea, diurna.
 
Nu există  taxă de înscriere.
 
Pentru a vă înscrie, este necesar să completați și trimiteți formularul de cerere online până la 1 octombrie 2017: https://form.jotform.me/72484637609467
 
Până pe 5 octombrie solicitanții vor fi informați dacă au fost acceptați și vor beneficia de bursa.
 
Pentru informații suplimentare contactați:
registration@adamimediaprize.eu
 
 
Comentarii:
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam