Loading
ro ru en
TRM
Comunicate
Loading
15 Februarie 2017 | 15:00
Eurovision 2017: A fost desemnat Partenerul Oficial al Selecţiei Naţionale
15 februarie 2017 – Organizatorul concursului „O Melodie Pentru Europa” - Compania “TeleRadio Moldova”, a anunţat azi Partenerul Oficial pentru ediţia Eurovision 2017: Banca Comercială „Moldindconbank”.
Vladislav Strișcă, șeful Direcţiei marketing, BC ”Moldindconbank” S.A.  a spus: „După un parteneriat de succes în ediţia precedentă, Moldindconbank continuă şi în acest an să susţină organizarea selecţiei naţionale a concursului Eurovision Song Contest - 2017. Fiind o bancă de top, cu o înaltă responsabilitate socială, Moldindconbank îşi propune alături de Compania publică TRM,  să susțină şi să promoveze tinerele talente, oferindu-le şansa să fie auziţi şi admiraţi nu doar în ţară, dar şi peste hotare, la cel mai grandios concurs muzical de pe continent. Colaborarea dintre BC „Moldindconbank” S.A. şi IPNA Compania „Teleradio-Moldova” (TRM) durează mai bine de 10 ani, perioadă în care Banca a susţinut diverse proiecte sociale, atât de anvergură naţională, cât şi internaţională, continuând cu susţinerea, deja, tradiţionalului concurs Eurovision”.
 
Ordinea de interpretare!
 
În cadrul conferinței a fost trasă la sorți și ordinea de interpretare în Semifinală.
 
Semifinala , 24 Februarie
1 Vozniuc feat. Vio Grecu
2 Russu Emilia
3 Sandy C
4 Valeria Pașa
5 Sergiu Pungă*
6 Ethno Republic & Surorile  Osoianu
7 MARKS & STEFANET
8 Chirtoacă Aurel 
9 Big Flash Sound  
10 SunStroke Project
11 Diana Brescan
12 Nadia Moșneagu
13 Samir Loghin
14 The ONE

Timpul şi locația etapelor Finale ale Selecției Naționale!
 
Organizatorul concursului „O Melodie Pentru Europa” - Compania „Teleradio-Moldova” împreună cu Partenerul Proiectului –MOLDINDCONBANK, anunță zilele în care vor avea loc etapele naţionale finale pentru Eurovision 2017 Song Contest.
 
Astfel, etapele finalelor Selecţiei Naţionale sunt:
  • 24 februarie 2017– Semifinala
  • 25 februarie 2017 – FINALA 
Cele două semifinale, precum şi finala naţională vor fi desfăşurate în Studioul NR.2 a Televiziunii Publice, intrarea din str. Sprâncenoaia.
 
Procedura de vot
 
Pentru asigurarea participării publicului la selectarea reprezentantului Republicii Moldova la ESC 2017, TRM va implementa o procedură de selectare bazată pe televot. Televotul va fi asigurat de cei mai importanţi operatori de telefonie fixă şi mobilă din RM.

Fiecărei melodii din concurs îi va fi alocat un număr de votare personificat, care va fi afişat pe parcursul interpretării (durată de afişare va fi egală pentru fiecare competitor).

După anunțarea rezultatelor juriului, cele 10 piese rămase în concurs vor fi supuse televotului. Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START TELEVOT” și se vor închide peste aproximativ 15 minute la semnalul „STOP TELEVOT”. Telespectatorii vor putea vota de pe același număr de telefon pentru una sau pentru mai multe melodii, dar numai o singură dată pentru o melodie.

Primul SMS, indiferent de textul acestuia, expediat la numerele dedicate pentru SMS Voting de pe același număr de telefon va fi contorizat ca vot valid și participantul va primi următoarea sms notificare: „Vot primit! Atenție, toate mesajele expediate sunt taxate! Doar primul SMS pentru un participant trimis de pe numărul Dvs. se consideră valabil.”

Toate SMS care vor fi expediate după depășirea limitei, vor fi taxate, dar nu se vor contoriza în voturi valide ci vor fi calificate ca voturi invalide.

Primul Apel la numerele dedicate pentru Voting de pe același numar de telefon va fi contorizat ca vot valid și participantul va primi următoarea notificare vocală: „Vot primit! Doar primul Apel pentru unul din participanți efectuat de pe numărul Dvs. se consideră valabil.”

Toate apelurile care vor fi expediate după depașirea limitei, vor fi taxate, dar nu se vor contoriza în voturi valide ci vor fi calificare ca voturi invalide.

După anunțarea „STOP Vot” într-o perioadă scurtă de timp liniile de vot în rețelele de telefonie mobilă vor fi închise. Liniile de vot în rețeaua de telefonie fixă nu vor fi închise și orice Apel efectuat la numelere dedicate după „STOP VOT” va fi taxat conform tarifului setat la numerele dedicate pentru votare. Acest moment nu poate fi modificat din motive tehnice.
 
Eurovision Moldova 2017 - mai interactiv

În acelaşi timp, Organizatorii concursului Eurovision Moldova 2017 anunţă lansarea unui şir de activităţi multimedia pentru a aduce mai aproape de public Eurovision Song Contest 2017. Toţi cei interesaţi vor avea posibilitatea să cunoască mai multe despre concurenţi şi să afle detalii despre tot ce se întâmplă după culisele concursului.
 
 
Eurovision Moldova 2017 pe reţelele sociale

În acest an, fanii candidaţilor la Eurovision vor putea urmări interpreţii favoriţi pe rețelele de socializare. Prin intermediul paginilor dedicate de pe Facebook și Twitter, vizitatorii vor putea afla informaţii de ultimă oră despre concurs şi participanţi, vor putea plasa comentarii, adresa întrebări şi lansa teme de discuţii.
 

Condiţii de acreditare pentru presă
 
Etapele naţionale

Accesul  presei la toate evenimentele ce ţin de Semifinală şi Finala Naţională va avea loc în baza acreditării. Solicitările de acreditare pot fi expediate la adresa electronică eurovision@trm.md, cu următoarele date:
  • Numele Organizaţiei/Instituției Mass-Media,
  • Nume/Prenume
  • Funcţia ocupată în cadrul organizaţiei
  • Datele de contact
Persoanele acceptate vor fi informate printr-o confirmare la adresa electronică.
Comentarii:
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam