Loading
ro ru en
TRM
Comunicate
Loading
27 Aprilie 2018 | 16:45
Liceenii din Comrat în vizită la Compania „Teleradio-Moldova”
La 27 aprilie curent, un grup de liceeni din municipiul Comrat au efectuat o vizită la Radio Moldova şi TV Moldova 1. Tinerii au venit cu scopul de a se familiariza cu procesul de lucru al jurnaliştilor cu experienţă. În program au fost incluse vizita în studiourile de imprimare a Orchestrei Simfonice a Companiei „Teleradio-Moldova” şi Capelei Corale „Moldova”. Elevii au vizitat muzeele şi redacţiile Radio şi TV, unde au aflat despre istoricul instituţiei şi au făcut cunoştinţă cu jurnaliştii Radio Moldova şi TV Moldova 1.
Cu mare entuziasm, curiozitate şi pasiune tinerii admirau exponatele unice ale muzeelor, au ascultat atent cele povestite din istorie, din vasta experienţă precum şi din prezentul Companiei, au pus întrebări şi şi-au exprimat opiniile privind programele Radio-TV.
 
Vizita face parte din activităţile proiectului „Clubul jurnalismului”, al cărui scop este de a implica liceenii din Comrat în jurnalismul de calitate. Participanţii au putut să învețe abilitățile de fotografiere, video, să scrie articole, să vorbească în public, să intervieveze etc. Ana Celac, coordonatoarea Organizaţiei „Miras-Moldova” a declarat: „Am venit aici pentru o vizită de studiu, cu un grup de participanţi al unui proiect. Am creat Clubul pentru elevii din clasele 10-11 din şcolile din Comrat. În cadrul proiectului elevii au avut cursuri de jurnalism, au învăţat cum să scrie, să prelucreze fotografii, video. Aceasta este ultima etapă, le-am promis că vor avea oportunitatea să vadă cum lucrează jurnaliştii la Radio Moldova şi TV Moldova 1. Sperăm că vor fi motivați să devină jurnalişti”.
 
Liceenii au rămas profund şi pozitiv impresionați de această vizită. Familiarizarea cu procesul de lucru al jurnaliștilor de la Compania „Teleradio-Moldova” îi va ajuta, în studierea mai profundă a jurnalismului şi, desigur, în viitoarea devenire a unor jurnalişti corecţi, obiectivi şi echidistanţi.


 
Serviciul comunicare şi relaţii internaţionale,
IPNA Compania „Teleradio-Moldova”


Comentarii:
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam