Loading
ro ru en
TRM
Comunicate
Loading
28 Septembrie 2017 | 15:39
Masă rotundă la Moldova 1 cu participarea partidelor politice
Conducerea postului public de televiziune Moldova 1 a organizat, astăzi, 28 septembrie, o masă rotundă cu participarea reprezentanţilor formaţiunilor politice din Republica Moldova. Aproximativ 20 de partide au dat curs invitaţiei şi au delegat câte un reprezentant la aceste discuţii.
Scopul acestei întrevederi a vizat identificarea unor strategii clare de comunicare cu partidele și prezența formațiunilor politice atât în cadrul buletinelor de știri, cât și la emisiuni. „Am decis să organizăm această întrevedere, pentru că televiziunea publică este asaltată în ultimul timp de mediul politic. Este firesc să existe această atenție, dar cred că suntem toți de acord că acțiunile trebuie să fie conforme normei și spiritului legii. Știți că unele partide vor să fie mai des invitate la televiziune, altele cer spaţiu de emisie aparte, iar tabăra a treia ne întreabă: de ce unora să le daţi, dar nouă nu?”, a declarat directoarea „Moldova 1”, Ecaterina Stratan. 
 
Partidele care au dat curs invitaţiei au solicitat mai mult spaţiu de emisie pentru a-şi expune platforma şi viziunile asupra situaţiei socio-politice din ţară, dar şi o atitudine corectă, nediscriminatorie pentru toate formaţiunile.
 
Cei prezenți au făcut un schimb de opinii privind  modalitatea în care trebuie reflectată activitatea partidelor din Moldova. Unii dintre ei și-au exprimat dezacordul față de tonul ultimativ al unor partide, care au solicitat o emisiune săptămânală dedicată exclusiv reprezentanților lor. În cele din urmă, majoritatea celor prezenți la dezbatere au optat pentru o emisiune la care să aibă acces toate partidele, atât de opoziție, cât și de guvernare, care să fie o platformă de dezbatere de idei și proiecte, interesante și utile cetățenilor. 
 
Sintetizând toate opiniile expuse la masa rotundă, Ecaterina Stratan a anunțat că va propune consiliilor de programe şi de administraţie din cadrul Companiei Teleradio-Moldova să lanseze emisiunea „Ora partidelor”, care va avea o periodicitate săptămânală și la care vor fi invitați reprezentanții partidelor din țara noastră. 
 
Administrația Postului Public de Televiziune
28.09.2017
Comentarii:
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam