Loading
ro ru en
TRM
Comunicate
Loading
12 Septembrie 2017 | 13:22
Participă la training-ul de la Erevan pentru a câştiga Premiul Media ADAMI
Premiul Media ADAMI pentru diversitate culturală din Europa de Est lansează un concurs al proiectelor video pe tema diversităţii culturale, integrării şi coexistenţei paşnice. Jurnaliştii de televiziune, producătorii şi regizorii de film din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina care produc filme de diferite genuri, reportaje sau schiţe video, sunt invitaţi să participe la un forum ce se va desfăşura la Erevan, Armenia în perioada 4-5 noiembrie, 2017.
Aplicațiile trebuie să conțină o descriere a subiectului, a personajelor și a conceptului. Vor fi acceptate proiecte aflate la diferite etape – de la conceptualizare până la faza de editare. Participanții vor avea 5-7 minute pentru a-și prezenta proiectele, inclusiv fragmente video, dacă acestea există.

Forumul este conceput ca un atelier de creaţie cu participarea experților din țările europene. Printre obiectivele simpozionului sunt crearea unui dialog în care, prin intermediul mijloacelor media vizuale va fi prezentată diversitatea din regiune, precum și formarea unei rețele profesionale între radiodifuzorii, producătorii de film/video din țările Parteneriatului Estic și partenerii europeni.
 
În cadrul dialogului, vor fi discutate modalitățile de realizare a filmelor în context vizual și tematic. Vor fi analizate conceptul și dramaturgia proiectelor. Experții vor veni cu recomandări de filmare și editare.
 
Materialele video finalizate ale participanților la „Dialogul ADAMI Erevan” vor putea concura pentru premiul Media ADAMI, care va fi decernat în 2018 la Chișinău.
 
Printre experţii participanţi la „Dialogul ADAMI Erevan” sunt regziorul documentalist Vitaly Mansky, producătorul și regizorul Andrzej Klamt. Atelierul va fi moderat de regizorul Irene Langemann.
 
Detalii logistice despre forum:
- Perioada: 4-5 noiembrie, 2017
- Locul : Erevan, Armenia
- Limbile de lucru: rusă și engleză.
- Termen limită pentru depunerea proiectelor: 20 septembrie, 2017
- Taxă : 500 EURO.
 
Vă rugăm să rețineți că solicitanții selectați cu cele mai interesante proiecte vor primi o bursă care va acoperi taxa de atelier și alte costuri, inclusiv transport, cazare, diurna.
 
Nu există taxă de depunere a cererii.
 
Vor fi selectate maxim 23 de proiecte
 
Pentru a participa la forumul de la Erevan, trebuie până pe data de 20 septembrie să completați un formular online, pe care il puteți găsi aici: https://form.jotform.me/ 71984373709469
 
Până pe data de 5 octombrie, solicitanții vor fi informați cu privire la acceptarea proiectelor și dacă pot beneficia de bursă. 
 
Pentru informatii suplimentare scrieti la:
registration@adamimediaprize. eu
 
Comentarii:
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam