Loading
ro ru en
TRM
Comunicate
Loading
22 Septembrie 2017 | 13:09
Preşedinta Companiei „Teleradio-Moldova” a participat la KYIV Media Week
Olga Bordeianu, Preşedinta Companiei ”Teleradio-Moldova”, a participat la Forumul Internaţional Media KYIV Media Week, eveniment ce a avut loc în perioada 18-22 septembrie 2017, la Kiev, Ucraina. La acest eveniment participă anual radiodifuzori publici şi privaţi, grupuri media, studiouri de producţie, reprezentanţi ai societăţii civile. La ediţia din acest an, printre participanţi sunt reprezentanţi şi actori cheie din sfera mediatică din Ucraina, Rusia, Kazahstan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Statele Baltice.
Unul dintre subiectele abordate în cadrul acestui forum este “Industria de producţie din Ucraina şi Moldova: schimbul de experienţă şi de descoperire a oportunităţilor de cooperare în domeniul legislativ aflat în evoluţie”. Masa rotundă a fost un eveniment public special din cadrul KMW 2017, organizat cu suportul Ambasadei SUA din Republica Moldova şi a fost dedicat cooperării mass-media dintre Republica Moldova şi Ucraina.

Discuţiile privind abordarea temei sus-menţionate au fost moderate de către șeful Departamentului analitic al managementului resurselor media din Ucraina, A. Vakaliuk. Principalele subiecte ale discuţiei au fost mediul mediatic din Republica Moldova şi Ucraina, impactul reglementării noilor media în crearea de oportunităţi pe piaţa mediatică și descoperirea oportunităţilor de cooperare dintre radiodifuzori şi studiourile de producţie la nivel naţional.
 

Totodată, s-a discutat la subiectul cooperării bilaterale dintre cele două țări, inclusiv coproducțiile, distribuția de conținut media, lansarea de programe educaționale comune, dinamica dezvoltării industriei cinematografice și a sectorului media.

Forumul și Masa Rotundă a fost o posibilitate unică de a conecta direct cineaștii, companiile media, studiourile de producție, societatea civilă, instituțiile de stat, de a identifica inițiative de colaborare cu Ucraina și alte țări din regiune, de a atrage eventuale investiții în  mass-media și de a crea noi oportunități pe piața mediatică.
 

KYIV Media Week a devenit un eveniment ce întrunește nu doar reprezentanţi ai statelor participante, ci şi experţi internaţionali din Suedia, Canada, Republica Cehă, România, Estonia şi Polonia ce participă la B2B Doc CoProduction Meetings. Aici au loc lansări de noi proiecte, atât în mass-media, cât şi în cinematografie. În ediția din acest an a fost semnat primul Memorandum de cooperare dintre Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova și Agenția de Stat pentru Film din Ucraina.
 
 
Serviciul comunicare şi relaţii internaţionale,
IPNA Compania „Teleradio-Moldova”
Comentarii:
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam