Loading
ro ru en
TRM
Comunicate
Loading
25 Iulie 2016 | 16:00
Preşedinta Companiei „Teleradio-Moldova” în vizită la Societatea Română de Radiodifuziune
În perioada 19 – 22 iulie curent, preşedinta Companiei „Teleradio-Moldova” (TRM) Olga Bordeianu, a întreprins o vizită de lucru la radiodifuzorul public din România, Societatea Română de Radiodifuziune (SRR). În agendă au fost incluse întrevederea cu preşedintele, director general al SRR, Ovidiu Miculescu şi vizite de informare la studiourile regionale Radio Constanţa, Radio Reşiţa şi Radio Timişoara.
Subiectele discutate în cadrul întrevederii cu Ovidiu Miculescu s-au axat pe dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre instituţii, ce vor include schimburi de programe şi reportaje socioculturale, educaţionale, sportive şi perspectiva încheierea unui acord-cadru între SRR şi TRM.

Totodată, Olga Bordeianu a împărtăşit radioascultătorilor Radio România Cultural, Radio România Reşiţa şi Radio România Constanţa scopul şi impresiile acestei vizite. Preşedinta TRM a relatat despre dorinţa de a prelua cele mai bune practici al radiodifuzorului public român şi de a le implementa în cadrul instituţiei pe care o conduce. Printre acestea a enumerat experienţa română în arhivarea programelor, practică ce poate fi implementată de către TRM, ce se află în proces de digitalizare a emisiei şi ajustare la cele mai avansate standarde şi practici internaţionale. Experienţa Societăţii Române de Radiodifuziune poate fi luată în considerare şi în procesul de reformare şi dezvoltare a instituţiei naţionale a audiovizualului din Republica Moldova, îndeosebi în acoperirea unor evenimente de importanţă majoră globală şi în crearea studiourilor regionale.

Atât Olga Bordeianu, cât şi Ovidiu Miculescu şi-au arătat disponibilitatea de a intensifica relaţiile de colaborare între instituţiile mediatice pe care le reprezintă şi au convenit asupra creării unor punţi radiofonice în vederea promovării valorilor culturale.
Comentarii:
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam