Loading
ro ru en
TRM
Comunicate
Loading
06 Mai 2017 | 09:00
Protocolul de cooperare între IPNA Compania „Teleradio-Moldova” şi Compania Turcă de Radio şi Televiziune
La 05 mai curent, a fost semnat Protocolul de cooperare între IPNA Compania „Teleradio-Moldova”(TRM) şi Compania Turcă de Radio şi Televiziune (TRT), care va reglementa şi consolida relaţiile bilaterale existente între instituţiile mediatice. Semnatarii protocolului au fost Preşedinta TRM, Olga Bordeianu, şi Directorul General TRT, Şenol Göka.
Semnarea protocolului a avut loc la la Reședinţa de Stat, după întrevederea oficială dintre Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip și Prim-ministrul Republicii Turcia, Binali Yldirim. Scopul acestui protocol este dezvoltarea și consolidarea colaborării instituționale, cu obiectivul de a spori, prin intermediul emisiunilor radio şi TV, informarea publicului din ambele ţări despre cultura, ştiinţa, învăţământul, educaţia, tineretul, economia, comerţul, ecologia din Republica Moldova și Republica Turcia. Totodată, prezentul protocol prevede asigurarea de ajutor reciproc de ordin tehnic, asistență logistică, în dependenţă de abilități, între companiile publice audiovizuale.

Olga Bordeianu, Președinta TRM a declarat pentru Radio Moldova Actualități și TV Moldova 1 că „protocolul de cooperare va reglementa și completa relațiile existente între TRM și TRT. Având temei legal, vom putea să facem schimb de emisiuni radio și TV, informații, de experiență, vom face coproducții, ne vom invita reciproc la festivaluri, evenimente culturale și concursuri. Prezentul protocol se înscrie în direcțiile strategice ale TRM, în vederea dezvoltării de relații prietenești cu partenerii audiovizuali, membri ai Uniunii Europene de Radiodifuziune”.
 
 
Serviciul comunicare şi relaţii internaţionale,
Compania „Teleradio-Moldova”
Comentarii:
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam