Loading
ro ru en
TRM
Comunicate
Loading
30 Octombrie 2017 | 10:00
Sărbătoare triplă pentru radiodifuzorul public naţional
Astăzi, IPNA Compania „Teleradio-Moldova” sărbătoreşte triplu: 87 de ani de activitate a postului naţional Radio Moldova, 9 ani de la crearea postului Radio Moldova Muzical (RMM) şi 5 ani de la fondarea Radio Moldova Tineret (RMT).
Radio Moldova este cel mai longeviv post de radio din ţară. Timp de opt decenii și jumătate, generaţii de jurnalişti, redactori, editori, oameni de artă, ingineri au muncit 365 de zile pe an cu dedicaţie şi ardoare pentru a aduce în casele radioascultătorilor cele mai proaspete şi mai obiective ştiri, cele mai interesante emisiuni, cele mai îndrăgite piese muzicale, concerte, transmisiuni și spectacole radiofonice.

Pe parcursul activităţii sale, Radio Moldova a fost nu doar prietenul devotat al ascultătorilor, dar şi a făcut istorie alături de ei. A reflectat cele mai importante evenimente, fiind principala sursă de informare pentru oameni. Radiodifuzorul public a colectat şi păstrat o mare parte din patrimoniul cultural al ţării. De-a lungul timpului, în arhiva sonoră a radiodifuziunii naţionale s-au depozitat peste 120 de mii de înregistrări: 89 de mii de fonograme muzicale pe diferite suporturi şi 32 de mii de benzi vorbite.

Actualmente, Radio Moldova continuă să fie o platformă de comunicare pentru publicul său. Postul național de radio rămâne să respecte și să promoveze valori precum responsabilitatea, credibilitatea, independenţa editorială, pluralismul politic şi social, echidistanţa, competenţa, perseverenţa şi tenacitatea, conduita ireproşabilă, politeţea şi toleranţa, creativitatea şi receptivitatea.

Cu prilejul acestor aniversări, conducerea IPNA Companiei „Teleradio-Moldova” aduce felicitări cordiale angajaților instituției și îşi exprimă recunoştinţa pentru efortul depus, competenţa, responsabilitatea, profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul timpului. Radio Moldova reprezintă un exemplu de responsabilitate, creativitate, abnegaţie, muncă asiduă, reuşite şi obstacole ale mai multor generaţii de reporteri, regizori, producători, tehnicieni.

Președinta Companiei Olga Bordeianu a menționat că ”Acest eveniment aparține nu doar echipei radio, ci întregii țări, căci radioul a fost una din primele surse naționale de informare pentru cetățenii noștri. Vocile reporterilor și prezentatorilor radio erau ascultate în fiece casă și instituție, cu ele au crescut multe generații. Stimați angajaţi, vă felicit cu această sărbătoare și vă doresc sănătate, bucurii, voinţă și multă inspirație. Să aveţi curaj să înfruntaţi toate încercările care vor interveni în procesul de creaţie”. În același context, Directorul Radiodifuziunii, Veaceslav Gheorghișenco a declarat că ”Le doresc jurnaliștilor, invitaților și ascultătorilor noștri, sănătate și prosperitate, să fim o echipă mulți ani înainte, uniți de ceea ce iubim sincer – radioul”.

În tendința de a valorifica potențialul său și a diversifica produsele, IPNA Compania „Teleradio-Moldova” a lansat pe piaţa mediatică autohtonă în această zi, doar că în ani diferiți, posturile radio de nişă: în 2008 – Radio Moldova Muzical, iar în 2012 – Radio Moldova Tineret.

Radio Moldova Muzical (RMM) pe parcursul celor nouă ani de activitatea adunat mii de înregistrări în arhiva sa sonoră. Ascultătorii pot descoperi valori autentice ale artei sunetelor: muzică vocală, vocal-instrumentală, academică şi contemporană, preponderent jazz vocal şi muzică clasică, instrumentală de toate genurile şi derivatele stilistice. Dincolo de mediatizarea marilor evenimente artistice, un fapt inedit la RMM este că specialiștii în domeniu și melomanii au posibilitatea să audieze în transmisiune directă cele mai importante spectacole muzicale, ce au loc în sălile de concert din ţară şi din întreaga lume.

De cinci ani, Radio Moldova Tineret este postul public pentru tineri cu actele în regulă: cu ştiri la fiecare jumătate de oră, în zilele de lucru, cu rubrici, emisiuni complexe, inclusiv dezbateri, cu subiecte de actualitate, campanii sociale, evenimente de promovare. RMT face concurenţă posturilor pe care le ascultă tinerii din Republica Moldova, fiind un post de radio pentru tineri și la care lucrează o echipă de tineri. RMT este nu doar o platformă de discuție pentru tineri, unde lumea poate să-și expună liber opiniile și ideile, dar și un post de radio ce aduce în casele radioascultătorilor multă dispoziție și spontaneitate.

Sărbătorile aniversare constituie un bun prilej de a analiza cele realizate și de a iniția noi proiecte. Radio Moldova și-a asumat un rol important în diseminarea informaţiilor, realizând o informare corectă, echidistantă și imparțială, și va continua munca colectivă întru realizarea obiectivelor asumate.
 
 
Serviciul comunicare şi relaţii internaţionale,
Compania „Teleradio-Moldova”
 
Comentarii:
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam