Loading
ro ru en
TRM
Comunicate
Loading
20 Aprilie 2017 | 13:45
Semnarea Memorandumului de Înţelegere privind comunicarea despre evoluţia relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova
Astăzi a avut loc semnarea Memorandumul de Înţelegere între IPNA Compania „Teleradio-Moldova” şi Proiectul ”Vecinătatea Deschisă – Comunicare pentru un parteneriat mai puternic” prin care se stabilesc condiţiile de cooperare în domeniul informării. Proiectul face parte din Programul Uniunii Europene ”Vecinătate DESCHISĂ: oportunităţi, participare, implicare şi networking” şi este implementat de Consorţiul condus de Ecorys. Proiectul are obiectivul de a contribui la îmbunătăţirea percepţiei publice despre UE şi înţelegerea mai bună a politicilor europene şi impactul acestora prin susţinerea regională şi bilaterală a programelor de cooperare în statele din Vecinătatea de Est (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina).
Scopul acestui Memorandum de Înţelegere este crearea unui cadru de cooperare pentru o comunicare comună și activități de informare publică, cu obiectivul de a spori informarea despre Uniunea Europeană și cooperarea acesteia cu Republica Moldova, precum și oportunitățile și beneficiile de care se vor bucura cetățenii din Republica Moldova în rezultatul proiectelor și inițiativelor UE.

Totodată, proiectul va contribui la sporirea nivelului de informare privind cooperarea și parteneriatul dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, precum și despre activitățile și asistența UE în Republica Moldova prin crearea și diseminarea conținutului despre valori și interese comune, învățământ, tineret și cultură, mediul și eficiența energetică, stabilitate și securitate, economie și comerț, democrație, drepturile omului și supremația legii, sănătate și incluziunea socială, etc.
        
Reprezentanții proiectului Olena Malynovska, Manager de informare și comunicare şi Silvia Grant, Lider de echipă și Coordonator de campanie de la UE Vecinătatea Estică au menționat despre oportunitățile acestei colaborări și posibilitățile de a amplifica și dezvolta multilateral relațiile stabilite. La final s-a discutat despre o eventuală coproducere a unor emisiuni radio-televizuale.
 
Serviciul comunicare și relații internaționale
IPNA Compania „Teleradio-Moldova”Comentarii:
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam