Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Iulie 2018 | 11:11
Patru persoane, dintre care doi copii, au fost rănite, sâmbătă dimineaţa, în Leţcani, judeţul Iaşi, după ce şoferul ar fi adormit la volan şi apoi a intrat frontal într-un copac de pe marginea drumului, notează site-ul mediafax.ro. Potrivit şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor - SMURD, prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, în accident a fost implicată o familie din Republica Moldova.
11 Iulie 2018 | 11:00
Accident rutier în România cu implicarea unui autocar din Moldova
Un accident rutier cu implicarea unui autocar din Republica Moldova a avut loc în după amiaza zilei de marţi în judeţul Iaşi, România. Autocarul în care se aflau 14 persoane s-a izbit frontal de un autoturism în localitatea Sârca, scrie ziaruldeiaşi.ro.
08 Iulie 2018 | 19:25
Doi tineri din Moldova care învaţă în China spun că au descoperit noi oportunităţi pentru viitor
Tinerii moldoveni care îşi fac studiile în China sunt la aproape şase mii de kilometri distanţă de casă, au trebuit să înveţe o altă limbă, deloc uşoară, să se integreze într-o societate cu totul şi cu totul diferită, dar spun că au descoperit noi oportunităţi pentru viitor. Nikita şi Mariana sunt doi tineri originari din Moldova, care studiază la Beijing - oraşul care pentru ei a devenit poarta spre un viitor de vis, relatează Mesager.
04 Iulie 2018 | 11:01
Mai mulţi copii din Republica Moldova vor participa la deschiderea oficială a Programului de tabere „ARC” de la Sulina
Peste 200 de copii din raioanele Republicii Moldova, Bulgaria şi Canada vor participa astăzi la deschiderea oficială a programului de tabere „ARC” de la Sulina (România), ediţia 2018, dedicat în acest an celebrării Centenarului Marii Uniri. Evenimentul va avea loc la Centrul de agrement Sulina, judeţul Tulcea, începând cu ora 12:00, în prezenţa reprezentanţilor Guvernului României.
01 Iulie 2018 | 09:24
Începe Marşul Centenarului
Peste 200 de persoane au anunţat că vor porni duminică, 1 iulie, în Marşul Centenarului, de la Alba Iulia la Chişinău. Traseul are o lungime de 1.300 de kilometri şi este împărţit în 11 etape a câte cinci zile. Ultima etapă se va încheia pe 1 septembrie, notează portalul adevarul.ro, citat de Radio Moldova Actualităţi.
25 Iunie 2018 | 10:26
Medalii pentru Moldova la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori
Elevii din Republica Moldova au obţinut o medalie de argint şi trei medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Concursul s-a desfăşurat în perioada 19-24 iunie, în oraşul Rhodes din Grecia.
20 Iunie 2018 | 12:05
O femeie originară din Republica Moldova, suspectată de spionaj în favoarea României, arestată în Rusia
Karina Ţurcan, o femeie originară din Republica Moldova, a fost arestată în Rusia, fiind acuzată de spionaj în favoarea României, aceasta riscând până la 20 de ani în închisoare dacă va fi găsită vinovată, scrie Mediafax cu referire la presa rusă.
20 Iunie 2018 | 10:17
Metodologia de admitere în universităţile din România, publicată pe pagina Ministerului Educaţiei de la Bucureşti
Ministerul Educaţiei Naţionale din România a publicat metodologia de admitere în universităţi pentru anul de studii 2018-2019. Numărul locurilor de studii cu sau fără bursă, inclusiv pentru candidaţii din Republica Moldova, va fi decis de fiecare instituţie de învăţământ în parte, relatează Mesager.
18 Iunie 2018 | 11:15
Diaspora propune crearea unui Fond pentru dezvoltarea economică şi socială a Moldovei
Comunitatea moldovenilor din Marea Britanie propune crearea unui Fond pentru dezvoltarea economică şi socială a Republicii Moldova cu atragerea fondurilor diasporei şi altor investitori. Aceasta şi alte propuneri au fost înaintate de reprezentanţii comunităţii moldovenilor din Marea Britanie, în cadrul întrevederii, la Londra, cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, aflat într-o vizită de lucru în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în perioada 17-20 iunie.
13 Iunie 2018 | 14:32
Limitări de circulaţie pe teritoriul Ucrainei
În legătură cu temperaturile ridicate în atmosferă, Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei atenţionează toţi cetăţenii Republicii Moldova, participanţi la traficul transfrontalier, despre instituirea unor restricţii de circulaţie pe teritoriul Ucrainei.
12 Iunie 2018 | 20:00
Valentina Geamănă – moldoveanca care de 19 ani munceşte în Italia, fiind cu gândul acasă
A muncit 19 ani în Italia, dar nu a uitat de cetăţenii din Republica Moldova. Este vorba despre Valentina Geamănă, care în toţi aceşti ani s-a implicat activ în viaţa socială de la noi din ţară, implementând o serie de proiecte. Valentina Geamănă a fost invitată emisiunii „Spaţiul Public” de la Radio Moldova, unde a vorbit despre reuşitele sale.
12 Iunie 2018 | 11:49
Tinerii basarabeni care deţin cetăţenia României pot călători gratuit cu trenul prin Europa
Tineri din statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv tinerii basarabeni care deţin cetăţenia României, vor putea primi gratuit un bilet la tren de până la 30 de zile pentru a vizita statele membre ale Uniunii Europene în cadrul programului - „Descoperă UE”, care a fost lansat pe 11 iunie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11 Iunie 2018 | 16:16
Vinurile moldoveneşti, promovate la Vilnius
Un eveniment de promovare a turismului vitivinicol din Republica Moldova, cu o degustare a celor mai alese vinuri oferite de către zece producători autohtoni, a fost organizată la Vilnius, de Ambasada ţării noastre în Lituania, în parteneriat cu Oficiul Naţional al Viei şi Vinului.
11 Iunie 2018 | 15:36
Un microbuz în care se aflau opt cetăţeni moldoveni s-a răsturnat pe o şosea din Cehia
Un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, în care se aflau opt cetăţeni moldoveni, a fost implicat într-un grav accident rutier, produs pe o şosea din Praga, Cehia. În consecinţă, două persoane au fost transportate la spital cu elicopterul.
11 Iunie 2018 | 10:25
Un tânăr din Republica Moldova şi-a pierdut viaţa într-o staţiune din Constanţa
Un tânăr de 18 ani din Republica Moldova şi-a pierdut viaţa, duminică seara, înecat în staţiunea Neptun, din Constanţa, România, relatează mediafax.ro.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam