Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Mai 2018 | 10:24
Un cetăţean moldovean în vârstă de 32 de ani şi-a pierdut viaţa, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă în România.
24 Mai 2018 | 15:08
Vinul Moldovei – record de medalii de aur la un concurs internaţional din Polonia
Vinul Moldovei a cucerit prin calitate europeană juriul Concursului Internaţional „Galicja Vitis”, care s-a desfăşurat în Polonia. Beneficiind de susţinerea Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, 16 producători autohtoni de vinuri, uniţi sub brandul naţional vinicol „Wine of Moldova”, au avut o prezenţă excelentă în cadrul competiţiei, fiind recompensaţi cu 37 de medalii de aur – un record pentru ediţia din acest an a concursului.
23 Mai 2018 | 20:25
Moldova va semna cu Belarus un nou acord în domeniul migraţiei
Republica Moldova va semna cu Belarus un acord privind colaborarea în domeniul migraţiei. Guvernul de la Chişinău a aprobat iniţierea negocierilor pe marginea textului documentului, transmite IPN.
23 Mai 2018 | 10:03
O pianistă de opt ani din Moldova a câştigat marele premiu la un concurs din Italia
Pianista Catherine Caraman, în vârstă de doar opt ani, a câştigat locul I şi premiul mare la concursul internaţional de pian „Citta di San Dona Di Piave”, care a avut loc în Italia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
22 Mai 2018 | 11:05
16 companii vinicole moldoveneşti participă la „Top Wine China”
16 companii vinicole moldoveneşti participă, cu un pavilion comun, la Expoziţia „Top Wine China”, informează un comunicat al Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.
21 Mai 2018 | 15:50
Cărţi din Sofia pentru etnicii bulgari din Moldova
Ambasada Republicii Moldova la Sofia şi Primăria Mladost-Sofia au finalizat campania de colectare a cărţilor pentru etnicii bulgari din ţara noastră.
17 Mai 2018 | 11:20
Moldovenii care muncesc în Italia ar putea beneficia de pensii şi prestaţii sociale
Cetăţenii Republicii Moldova care desfăşoară sau au desfăşurat o activitate de muncă în Italia ar putea să beneficieze de pensii şi prestaţii sociale din acest stat. În acest sens, la Roma a avut loc prima rundă de negocieri pe marginea proiectului de Acord în domeniul securităţii sociale între Republica Moldova şi Republica Italiană.
16 Mai 2018 | 20:23
Expoziţie de drapele istorice ale Moldovei, la Tallin
Expoziţie de drapele istorice „Mărturii vexilologice ale trecutului istoric”, a fost inaugurată la Tallin, la Muzeul Războiului al Republicii Estonia.
11 Mai 2018 | 17:07
Vinurile moldoveneşti au cucerit Israelul
Vinurile moldoveneşti au cucerit Israelul în cadrul Festivalului Internaţional al Vinului Alb, care s-a desfăşurat săptămâna aceasta, relatează Radio Moldova Actualităţi.
11 Mai 2018 | 14:32
La Kiev a fost inaugurată o expoziţie dedicată scriitorului Alexei Mateevici
O expoziţie cu genericul „Renaştere. Відродження”, dedicată aniversării a 130 de ani de la naşterea autorului Imnului de Stat al Republicii Moldova „Limba noastră”, scriitorului Alexei Mateevici, a fost inaugurată în incinta Bibliotecii Centrale a oraşului Boryspil, Ucraina, de către Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, în cooperare cu Consiliul municipal al oraşului Boryspil şi Consulatul Onorific al Republicii Moldova în regiunea Kiev.
08 Mai 2018 | 20:00
Moldovenii aflaţi în afara ţării vor primi pensii din Republica Moldova
Moldovenii aflaţi în afara ţării vor avea dreptul să primească pensie din Republica Moldova. Curtea Constituţională a pronunţat o hotărâre în acest sens, fiind specificat faptul că Parlamentul şi Guvernul Republicii Moldova nu au avansat nici o justificare pentru privarea acestei categorii de persoane, de dreptul lor la pensie, doar pentru că îşi au domiciliul în afara ţării, relatează Mesager.
08 Mai 2018 | 10:30
Medalii pentru Moldova la Olimpiada Internaţională de Chimie din Minsk
Elevii din Republica Moldova au obţinut două medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev” ce a avut loc în oraşul Minsk, Republica Belarus. Concursul s-a desfăşurat în perioada 22-29 aprilie.
07 Mai 2018 | 09:40
Tinerii români vor putea călători gratuit prin Europa
Tinerii români care împlinesc 18 ani până la 1 iulie vor putea călători gratuit prin Europa. Comisia Europeană a pregătit un buget de 12 milioane de euro, din care vrea să achite bilete de tren sau de avion pentru 15.000 de adolescenţi, transmite Radio Moldova Actualităţi cu referire la Rador.
02 Mai 2018 | 10:06
Târg de produse tradiţionale moldoveneşti în Piaţa Sfatului din Braşov
Primăria Braşov a semnat un acord de parteneriat pentru organizarea unei expoziţii de prezentare a producătorilor din Republica Moldova, care va avea loc în perioada 15-17 iunie 2018. Evenimentul va cuprinde un târg de produse în „Piaţa Sfatului”, un forum bilateral destinat oamenilor de afaceri şi o serie de concerte şi evenimente publice. Relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la adevarul.ro.
30 Aprilie 2018 | 14:23
Tablourile pictorului Ion Moraru, stabilit în SUA, vernisate la Chişinău
A revenit după 15 ani din New York, unde a fost rezident în calitate de personalitate cu talent de excepţie şi a organizat o expoziţie personală la Galeria „Constantin Brâncuşi”. Vorbim despre artistul plastic Ion Moraru, acuarelistul şi omul de suflet, aşteptat cu nerăbdare acasă de confraţii de breaslă şi de admiratorii de frumos, relatează Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam