Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Septembrie 2018 | 19:12
Circa 15 producători, procesatori şi exportatori de fructe, membri ai Asociaţiei Moldova Fruct, prezintă în perioada 17-20 septembrie la expoziţia internaţională specializată WorldFood Moscova, Federaţia Rusă fructele proaspete şi procesate produse în Republica Moldova. Este un eveniment de anvergură la care participă peste 1400 de companii din 65 de ţări, relatează Mesager.
16 Septembrie 2018 | 19:00
Un moldovean s-a stins din viaţă într-o închisoare din Italia
Un moldovean s-a stins din viaţă într-o închisoare din Italia. Potrivit presei locale, bărbatul, de 38 de ani, a fost găsit fără suflare în celula sa de către angajaţii penitenciarului, relatează Mesager.
13 Septembrie 2018 | 12:32
Un artist plastic moldovean, stabilit în Belgia, a vernisat o expoziţie la Muzeul de Arte
Artistul plastic Ion Chişcă, stabilit cu traiul în Belgia, a revenit la Chişinău, vernisând o expoziţie de grafică şi pictură. Inaugurarea acesteia a avut loc la Muzeul Naţional de Artă din Chişinău, relatează Radio Moldova Actualităţi.
08 Septembrie 2018 | 20:14
O moldoveancă - principala favorită a Supermaratonului de 24 de ore din Portugalia
Câştigătoarea Campionatului deschis al Republicii Moldova la Supermaraton de 24 de ore, Elena Iabanji, participă la o nouă cursă de 24 de ore, de data aceasta în Portugalia, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Radio Chişinău.
07 Septembrie 2018 | 12:49
Un microbuz din Moldova, implicat în accident în România
Un microbuz cu cetăţeni ai Republicii Moldova a fost implicat într-un grav accident în România. Impactul a avut loc în jurul orei 10:30 în localitatea Soci, pe drumul european, relatează Mesager.
05 Septembrie 2018 | 15:35
Expoziţia de desene „Reintegrarea ţării în imaginile copiilor şi tineretului” la Strasbourg
În incinta spaţiului expoziţional „Lieu d’Europe” din oraşul Strasbourg, a fost inaugurată ieri, patru septembrie, expoziţia de desene „Reintegrarea ţării în imaginile copiilor şi tinerilor” cuprinzând circa 100 de lucrări ale copiilor de pe ambele maluri ale Nistrului, potrivit unui comunicat al Biroului Politici de Reintegrare.
04 Septembrie 2018 | 11:24
Picturile Alinei Palamarciuc la o expoziţie în Portugalia
În sala de expoziţii a bibliotecii municipale São Domingos de Rana din apropierea Lisabonei a fost vernisată o nouă expoziţie de pictură a artistei plastice din Republica Moldova, Alina Palamarciuc, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe şi Integrării Europene.
02 Septembrie 2018 | 10:32
Lidia Isac a câştigat Premiul Televiziunii Române la festivalul „Cerbul de Aur”
Lidia Isac, reprezentanta Republicii Moldova la cea de-a 50-a ediţie a Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur” este printre premianţi. Lidia Isac a câştigat Premiul Televiziunii Române. Interpreta a intrat în concurs cu o piesă proprie, intitulată „Mâinile sus”, dar şi cu un celebru şlagăr românesc „Tu nu vezi cerul”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
30 August 2018 | 09:06
Un microbuz cu moldoveni, lovit de un tren în România
Un microbuz în care se aflau opt moldoveni a fost lovit de locomotiva unui tren, în judeţul Vaslui, România, în noaptea de miercuri spre joi, scrie ştirileprotv.ro.
24 August 2018 | 14:22
Tragedie pe o şosea din România: Un cetăţean moldovean s-a stins din viaţă în timp ce conducea un TIR
Un cetăţean moldovean, aflat la volanul unui camion de mare tonaj s-a stins din viaţă în România. Tragedia a avut loc pe un drum din Iaşi. Potrivit informaţiilor preliminare, bărbatul în vârstă de 53 de ani s-a simţit rău în trafic, relatează Moldova 1.
18 August 2018 | 13:15
Minifotbal între reprezentanţii Guvernului şi Diaspora
Reprezentanţi ai diasporei, Guvernului, dar şi jurnaliştii au uitat pentru o zi de cravată, sacou şi s-au dedicat fotbalului. Şase echipe au concurat la un turneul de mini-fotbal. Astfel, reprezentanţii Guvernului au concurat cu moldovenii stabiliţi în diferite colţuri ale lumii. Evenimentul a avut loc cu ocazia Zilelor Diasporei ce se desfăşoară la Chişinău anual, la sfârşitul celei de-a treia săptămâni din luna august, relatează Moldova 1.
17 August 2018 | 17:05
Peste 150 de moldoveni stabiliţi în străinătate, reuniţi la Congresul Diasporei
Moldovenii stabiliţi peste hotare s-au reunit astăzi acasă. Pentru al optulea an, în capitală a fost organizat Congresul Diasporei. Peste 150 de participanţii au discutat despre programele economice şi oportunităţile de investiţii pentru cei stabiliţi în afara ţării. Conaţionalii noştri au fost informaţi şi despre procedurile de vot în diasporă. Ei au cerut condiţii mai bune pentru a-şi exprima opţiunea politică departe de casă, relatează Moldova 1.
17 August 2018 | 09:03
Congresul Diasporei îşi ţine lucrările la Chişinău
La Chişinău are loc Congresul Diasporei, ediţia a VIII. Lucrările Congresului s-au deschis la ora 9:00 la Palatul Republicii. La eveniment participă peste 140 de cetăţeni ai Republicii Moldova stabiliţi peste hotare, precum şi persoane oficiale ale ţării noastre, se menţionează într-un comunicat al Biroului Relaţii cu Diaspora (BRD).
13 August 2018 | 17:05
Un turist din Republica Moldova s-a înecat în mare, în Bulgaria
Un turist moldovean de 24 de ani s-a înecat în mare, în Bulgaria. Tânărul ar fi înotat departe de mal, iar la un moment dat, a dispărut în larg. Victima se afla în vacanţă împreună cu prietenii în oraşul Primorsko, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la publika.md.
11 August 2018 | 18:30
Mai mulţi moldoveni, nevoiţi să aştepte ore în şir pe Aeroportul din Londra
Peste 120 de moldoveni, pasageri ai cursei Londra-Chişinău, aşteaptă mai bine de 25 de ore să zboare spre casă. Oamenii au stat toată noaptea pe Aeroportul Stansted şi au fost nevoiţi să doarmă pe jos, scaune şi mese, relatează Mesager.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam